Erişilebilirlik

Başkan Trump'tan Ekonomik Yardım Kararnamesi


ABD’de Corona virüsü salgınının ekonomik etkilerini hafifletmeyi amaçlayan yeni yardım paketine ilişkin görüşmelerden sonuç çıkmadı. Başkan Donald Trump işsizlik yardımının süresinin uzatılması dahil olmak üzere yardım paketine ilişkin bir dizi kararname imzaladı.

Beyaz Saray gün içinde Başkan Trump’ın Washington’daki tıkanıklık sebebiyle harekete geçmek zorunda kaldığını belirterek bir dizi kararname imzalayacağının sinyalini vermişti.

Beyaz Saray ve Kongre arasında yeni yardım paketiyle ilgili görüşmelerde görüş ayrılığı yaşanan en önemli konulardan biri pandemi döneminde işsiz kalanlara haftalık 600 dolar tutarında verilen federal yardımın ne kadar süre devam edeceğiydi.

Başkan Donald Trump'ın Cumartesi günü New Jersey'deki golf klübünde imzaladığını açıkladığı kararname ile işsizlik yardımı devam edecek ancak miktarı 400 dolar olacak.

Başkan Trump, İhtiyaç duydukları para bu. İstedikleri miktar bu. Bu miktar işe dönüşleri teşvik edecek" dedi.

"Kusursuz bir çözüm değil ancak şu an elimizden gelen bu"

Başkan Donald Trump Cuma akşamı golf kulübünde yaptığı açıklamada, ”Demokratlar bu önemli yardım paketini rehin tutmaya devam ederlerse, başkan olarak yetkimi kullanıp Amerikalılar’a ihtiyaç duydukları yardımı sağlamak üzere harekete geçeceğim” demişti.

Demokratlar yardım paketinin miktarı konusundaki 3,4 trilyon dolarlık taleplerini 2 trilyon dolara indireceklerini söylemiş; ancak Beyaz Saray’ın da yardım paketinin miktarını arttırması gerektiğini belirtmişti. Cumhuriyetçiler yeni yardım paketinin miktarının 1 trilyon dolarla sınırlı tutulmasını istemişti.

Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows, ”Kusursuz bir çözüm değil. Bunu ilk dile getiren de biz oluruz. Ancak şu aşamada bizim ve yetkileri çerçevesinde Başkan’ın elinden gelen bu” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG