Erişilebilirlik

Yaratıcılığın Gerçeği Yakaladığı Film


“Bir yazarın romanı için yarattığı hayali kahraman gerçeğe dönüşürse ne olur?” Bu sorunun yanıtı kısa bir süre önce vizyona giren Ruby Sparks isimli filmde yanıt buluyor. Daha önce büyük beğeni toplayan Little Miss Sunshine - Küçük Gün Işığım’ı yöneten Jonathan Dayton ve Valerie Faris bu son filmin de yönetmenleri. Başrolleri de gerçek hayatta da birbirlerine aşık olan Paul Dano ve Zoe Kazan oynuyor.

Yazar Calvin, uzun süren bir bocalama döneminden sonra Ruby adında yeni bir karakter yaratır. Calvin hakkında sürekli yazdığı Ruby’e bir süre sonra aşık olur.

Bir süre sonra gerçekle hayal dünyası içiçe geçer.

Bu durum Calvin’i korkutur ve kardeşi Harry’den yardım ister. Harry, önce Calvin’e inanmaz, ancak Ruby’yi görünce o da şaşırır.

Harry, Ruby’nin sahte olduğunu söyler.

Calvin, Ruby hakkında ne yazarsa gerçek olur.

Film romantik komedi gibi görünse de, giderek güç ve kontrol gibi ciddi konulara yönelir.

Ancak Ruby giderek bağımsız bir karakter olur.

Film, aşkın, yalnızlığın ve gerçekle hayal dünyasının felsefi yanını ele alıyor.

Sonuçta, Calvin aşık olduğu Ruby’i kontrol etmekten vazgeçer.

Film aynı zamanda yaratıcılığı da sorguluyor.

Filmi Jonathan Dayton ve Valerie Faris yönetti. Yönetmenler, ilginç senaryo sayesinde filmin, diğer romantik komedilerden çok daha farklı olduğu görüşünde:

“Jonathan: Çok sayıda romantik komedi var, bir süre sonra hepsi birbirini tekrarlıyor ama Ruby Sparks çok daha farklı.”

“Valerie: Ruby Sparks bence romantik komedi bile değil. Elbette komik sahneler var, ama bence bu film daha çok drama türünde.”

Hem yönetmenler hem de başrol oyuncuları filmin tipik bir Hollywood eserine dönüşmemesi için büyük şirketlerle çalışmak yerine Fox Searchlight gibi küçük bir yapım şirketini tercih etmişler.

Başrol oyuncusu Zoe Kazan, ünlü yönetmen Elia Kazan’ın torunu. Ruby’i canlandıran Zoe, büyük yapımcılarla çalışmayınca film yapmanın çok zor olduğunu söylüyor: “Bağımsız film yapımcılığı tuhaf bir dönemden geçiyor. Bazen çok küçük bir bütçe ile harika bir film çıkıyor, bazen bütçe ne kadar küçük olursa olsun para bulunamıyor.”

Zoe, dedesinin ününden yararlanmamış: “Keşke bu ünü kullanabilseydim, çünkü bu çok zor bir sektör ve birinin ününden yararlanmak iyi olurdu.”

Calvin’i Paul Dano oynuyor.



STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG