Erişilebilirlik

Yabancılar Trump Hakkında Ne Düşünüyor?


Yabancılar Trump Hakkında Ne Düşünüyor?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00

Manhattan’daki Trump Kulesi, en çok ziyaretçiyi son bir yıl içinde çekti. Gelenlerden bazıları, Trump destekçisi.

Arizonalı Ron O'Dell, ”Konuşmaktan korkmuyor, içinden geldiği gibi konuşuyor. Amerika’yı yeniden muhteşem bir ülke yapacak” diye konuşuyor.

Washingtonlu bir ziyaretçi ise ”Trump ırkçı bir kabadayı. Amerika’nın bu düzeye düşmüş olması üzücü” diyerek Trump'ı desteklemediğini açıkça belirtiyor.

Amerika dışında Trump’ın adaylığına en çok karşı çıkanlar, Meksikalılar. Bunun nedeni, Trump’ın Amerika-Meksika sınırını kapatma ve göçmenlik kontrollarını arttırma tehdidi.

Meksikalı Mireya Alvarez, Trump seçilirse göçmenlerin hiçbir hakkı kalmayacağını düşünüyor. Buenos Aires’ten bir turist de ”Amerika’da siyaseti ve ekonomiyi sürdüren olgu, göçmenliktir. Trump sözlerini hayata geçirirse tüm Amerika, tarihinin en ağır kriziyle karşı karşıya kalır” diye konuştu.

Ancak Güney Amerika’da bazıları Trump’ın dobra söylemlerini ve tartışmalı önerilerini destekliyor. Brezilyalı Andre Guilherme, Trump ile ilgili tarrışmaları olumlu karşıladığını belirtti.

Okyanusun öbür tarafında Brüksel’de ise bazıları Trump’ı başkan olarak kabul etmiş görünüyor.

Çinliler ise Trump’ın Çin hakkındaki olumsuz görüşlerine rağmen daha farklı bir yaklaşım sergiliyor. Bir maske imalatçısı, Kasım’da Trump’ın zafer kazanacağını ve satışlarının tavan yapacağını düşünüyor. Ancak Demokrat Parti’nin ipi göğüslemesi durumunda Clinton maskeleri de hazırda bekletiliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG