Erişilebilirlik

XPrize Yarışması


Hayatları boyunca bir kez bile bir dersliğe adım atmamış çocukların tablet bilgisayarlarla kendi kendilerine okuma-yazma ve matematik öğrenmelerini sağlamak amacıyla yola çıkan Dünya Bankası ve XPrize Girişimi, projeye 15 milyon dolarla katkıda bulunuyor.

XPrize Girişimi’nin açtığı tablet bilgisayar uygulaması yarışmasını kazanan ekip ya da şirket, 10 milyon dolarlık ödülün sahibi olacak.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı UNESCO’ya göre dünya çapında 263 milyon çocuk, okulda eğitim görme fırsatından mahrum.

XPrize, bu çocukların okula giden yaşıtlarından geri kalmamaları için tablet bilgisayar uygulamalarını kullanarak kendi kendilerine eğitim almalarını sağlamayı amaçlıyor.

Vakfın açtığı yarışmaya katılan 198 ekip arasından beşi, finale kalmayı başardı. Finalistler, tablet bilgisayarlar için geliştirdikleri eğitim uygulamalarının pilot uygulamalarına Kasım ayında başlamayı planlıyor. Pilot bölgelerdeki çocukların eğitim seviyesi, uygulamayı kullanmadan önce ve 15 ay sonra sınanacak. Alınan sonuçlara göre 15 ay içinde çocukların en çok ilerleme kaydetmesini sağlayan uygulama, 10 milyon dolarlık ödülün sahibi olacak.

Bu konudaki ayrıntıları Devrim Moral’ın ‘Modern Teknoloji’deki yeni blog yazısında bulabilirsiniz:

https://blogs.voanews.com/turkish/teknoloji/2017/09/27/teknoloji-dunyasindan-temel-egitim-hamlesi/

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG