Erişilebilirlik

Wikipedia’ya Ret


Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, Wikipedia’nın bağlı bulunduğu Wikimedia adlı vakfın, siteye erişim engeli kararına yaptığı itirazı reddetti. Wikipedia yetkililer tarafından 29 Nisan’da Türkiye’ye karşı karalama kampanyası yürüten gruplarla birlikte hareket ettiği gerekçesiyle engellenmişti. Mahkeme, Wikipedia’nın, Türkiye’nin Suriye’deki cihatçılara destek verdiğini iddia eden iki sayfayı kaldırmayı reddetmesinin ardından sitenin kapatılmasına karar vermişti.

Wikipedia hafta başında yasağa itiraz etmişti.

Anadolu Ajansı mahkemenin ifade özgürlüğünün belli koşullarda kısıtlanabileceğine hükmettiğini kaydetti. Mahkeme ayrıca söz konusu sayfaların haksız saldırılar içerdiğini kaydetti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Fatih Sayan da yaptığı açıklamada, mahkeme kararı olmaksızın sitenin yeniden erişime açılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Siteye erişim engeli kararına ilk olarak Prof. Dr. Yaman Akdeniz ve Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak itiraz etmişlerdi. Bu itiraz başvurusunun ardından vakıf da karara itirazda bulundu.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG