Erişilebilirlik

WikiLeaks: 'Pakistan İstihbaratı Teröre Destek Veriyor'


WikiLeaks: 'Pakistan İstihbaratı Teröre Destek Veriyor'
WikiLeaks: 'Pakistan İstihbaratı Teröre Destek Veriyor'

WikiLeaks sitesi tarafından yayınlanan yeni belgeler, Amerikan askeri yetkililerinin, 2007 yılında Pakistan istihbaratını “terör destekçisi bir kurum” olarak tanımladığına dikkati çekiyor.

Gizli belgeler, Guantanamo askeri cezaevi yetkilerinin Pakistan’ın resmi istihbarat dairesini, El Kaide, Hamas ve Hizbullah gibi, Amerika’ya tehdit oluşturan 30’dan fazla örgütün adının geçtiği kara listeye aldığını gösteriyor.

Amerikalı askeri yetkililere göre, Guantanamo askeri cezaevine götürülen terör zanlılarının kara listeye alınan örgütlerle ilişkisi olması durumunda bu kişiler, ‘El Kaide ve Taleban’a destek vermiş, Amerikan ya da koalisyon kuvvetlerine karşı düşmanca tavır içine girmiş,’ sayılabiliyor.

Pakistan istihbaratı, WikiLeaks sitesinin yayınladığı bu yeni belgeyle ilgili bir açıklama yapmadı. Kurum, Pakistan ve Afganistan topraklarında faaliyet gösteren İslamcı militanlarla bağlantısı olduğu yönündeki suçlamaları sürekli reddediyor.

WikiLeaks’in yayınladığı bu gizli belgelere göre Yemen istihbaratı da Pakistan istihbaratı gibi, Amerikalı komutanlarca teröre destek veren örgütler listesine alınmış.

Washington, terörle mücadele çerçevesinde yıllardır Pakistan ve Yemen’e milyonlarca dolarlık yardım yapıyor.

XS
SM
MD
LG