Erişilebilirlik

WHO: 'Salgının Yeni Merkez Üssü Güney Amerika'


Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Corona virüsü salgınının yeni merkez üssünün Güney Amerika olduğunu açıkladı. Örgütten yapılan açıklamada Afrika’da vaka sayılarının yükselmekte olduğuna dikkat çekildi. Buna karşın Afrika’da ölüm oranlarının düşük seyrettiği ifade edildi.

Güney Amerika ülkeleri, dünya genelinde salgının yeni merkez noktası haline geldi. Dünya Sağlık Örgütü’nden Dr. Mike Ryan konuyla ilgili olarak “Bu noktada Güney Amerika salgının yeni merkezi haline geldi” dedi.

Güney Amerika ülkeleri arasında hali hazırda salgından en çok etkilenen ülke Brezilya. Brezilya bugün itibariyle 332 bin 382 vakayla dünya sıralamasında da üçüncü sıraya yükseldi. Ülkede 21 bin 116 kişi de Corona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybetti.

Güney Amerika’da Brezilya’nın ardından salgından en çok etkilenen ülke Peru. Peru’da 111 bin 698 vaka görülürken 3 bin 224 kişi de bugüne dek hayatını kaybetti.

Afrika'daki durumla ilgili olarak da WHO'dan yapılan açıklamada “COVID-19 salgını Afrika’da açıklanan 100 bin vakayla önemli bir eşiğe ulaştı. Virüs Afrika’da ilk olarak görüldüğü 14 haftanın sonunda kıtadaki her ülkeye yayıldı” denildi. Açıklamada ayrıca kıta genelinde bugüne dek Corona virüsü salgını nedeniyle 3 bin 100 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü Afrika Bölge Direktörü Dr. Matshidiso Moeti de yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar COVID-19 Afrika’ya nispeten yumuşak bir giriş yaptı. Dünya genelinde yıkıcı ölümlere neden olan virüs Afrika’da daha az can kaybına neden olmuş durumda” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG