Erişilebilirlik

Whitney Houston’ın Ölümü Basından 27 Dakika Önce Twitter’da Paylaşıldı


Whitney Houston’ın Ölümü Basından 27 Dakika Önce Twitter’da Paylaşıldı
Whitney Houston’ın Ölümü Basından 27 Dakika Önce Twitter’da Paylaşıldı

Whitney Houston’ın ölümü, basın kaynaklarından tam yirmi-yedi dakika önce saat 19:30’da “Big Chorizo” @chilemasgrande adlı twitter kullanıcısı tarafından sosyal ortamda paylaşıldı. Big Chorizo, kırk sekiz yaşındaki Whitney Houston’ın ölümünü ilk olarak twitter’daki 14 takipçisiyle paylaştı. Chorizo tweetinde “Kaynaklarım Whitney Houston’ın Beverly Hills’deki bir otelde ölü bulunduğunu söylüyor. Haber henüz ajanslara ulaşmadı!” dedi.

Haber ajanslarından on-beş dakika önce Whitney Houston’ın öldüğüne dair gelen bir diğer tweeti de @AjaDiorNavy adlı kullanıcı paylaştı. Aja Dior tweetinde, Whitney Houston’ın yanında çalışan teyzesinin, Houston’ı küvette ölü bulduğunu ve çok üzgün olduğunu yazarak sosyal ortamda paylaştı.

Associated Press Haber Ajansı California’da saat 19:57’de Whitney Houston’ın reklamcısı Kristen Foster’ın ünlü şarkıcının öldüğünü açıkladığını haber verdi.

Beverly Hills polisi Houston’ın Cumartesi gecesi 19:55’te öldüğünü bildirdi.

Yaklaşık saniyede bin tweetle, Whitney Houston’ın trajik ölümü bir saat içinde 2,5 milyon tweete ulaştı. California saatiyle 21:23’te, bir dakika içinde Houston’ın öldüğüne dair tam 61,227 tweet paylaşıldı.

Whitney Houston’ın Amerika’nın Sesi Türkçe sitesindeki haberi de 20 binin üzerinde kişi tarafından okunarak rekor kırdı.

Daha önce sosyal medyada bu tür paylaşımlara Michael Jackson öldüğü gün, Japonya’daki tsunami sırasında, Usame bin Ladin öldürüldüğü zaman ve benzer çok önemli olaylardatanık olmuştuk. Bin Ladin’e yapılan baskını Athar isimli Pakistanlı bilgisayar programcısı twitter üzerinden paylaşmıştı.

XS
SM
MD
LG