Erişilebilirlik

Washingtonlu Modacılara Destek Veren Program


Başkent Washington’da yaşayanların en önem verdiği konuların başında politika gelir. Moda ise başkentlilerin en az ilgilendiği konular arasında yer alır. Bu yüzden de Washington’da yaşayanların modadan anlamadığı, zevksiz giyindiği söylenir hep. Ancak Washington farklı alanlarda istihdam yaratmaya çalışan bir kent olarak New York’la özdeşleşen bir sektöre, modaya el atmak üzere. Yeni oluşturulan bir programsa Washingtonlu modacılara destek olacak bir moda sanayii kurulmasını amaçlıyor.

Gennet Purcell modayı hep sevmiş. Ama kariyerini bambaşka bir alanda yapmış. Purcell, ”13 yıl boyunca avukatlık yaptım. Moda tasarımcılığının beni çok mutlu ettiğinin farkına vardım. Tüm zamanımı bu işe vererek geçimimi de sağlayabilecektim,” diyor. Purcell aynı dönemde moda tasarımcılığı da yapmış ancak bir yıl önce iki işi bir arada yürütemeyeceğine karar vermiş.

Kendi moda markası Maven’i yaratan Purcell, başkentte kısa süre önce yapılan defileye katıldı. Purcell, Ocak ayında başlatılan Washington Moda Haftası adlı programa seçilen dört tasarımcıdan biri.

Programı başlatan Christine Brooks-Cropper, ”Bu modacılara akıl hocalığı yapmak, destek olmak, piyasada başarı elde etmelerini sağlamak için buradayız,” diyor. Dört tasarımcı stüdyoyu kullanmanın dışında uzmanlardan da fikir alıyor. Brooks-Cropper, ”Teknik tasarımcılar ve iş dünyasından uzmanlar modacılara yardımcı olacak. Finans alanından uzmanlarsa tasarımcılarımıza iş planı oluşturmayı, markalaşmayı, pazarlamayı ve sosyal medyaya açılmayı öğretecek,” diye konuşuyor.

Tatiana Kolina, “My Moody Booty” markası için değiştirilebilir süslemelerin olacağı bir ayakkabı tasarımı yapmayı planlıyor. Kolina bu fikirle dört yıl önce yola çıkmış ama markasını oluşturmayı başaramamış.

Purcell ise ayakkabılarını satışa çıkarmış bile, ve Moda Haftası’na katıldığı için çok heyecanlı. Purcell,”Washington’da moda dünyası için bir sonraki adım başkentli tasarımcıları ciddi bir biçimde moda dünyasına tanıtmaktır. Moda Haftası’na katılmak da bu işi kolaylaştıracak,” diyor.

Son bir araştırma ise Washingtonlular’ın modayı takip etmediği iddiasını çürütüyor. Araştırma başkentlilerin kıyafet ve ayakkabıya ortalama Amerikalılardan iki kat daha fazla harcadığını ortaya koydu.


XS
SM
MD
LG