Erişilebilirlik

Washington’daki Geleneksel Türk Festivali’nde Türk Kültürü Tanıtıldı


Washington’daki Geleneksel Türk Festivali’nde Türk Kültürü Tanıtıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00
30 Eylül Pazar günü Washington sokaklarında gerçekleşen geleneksel Türk Festivali 10. Yaşını kutladı. Türk Kültürünü tanıtma ve yaymayı amaçlayan festivalde farklı Türk yemekleri halkın beğenisine sunuldu. Ayrıca, geleneksel halk oyunları ve müzik gösterilerinin yanı sıra kurulan pazarda birçok Türk ürünü satıldı. Beyaz Saray’a iki blok uzaklıkta Freedom Plaza’da (Özgürlük Meydanı) gerçekleştirilen festival, Amerikalılar ve Washington’da yaşayan Türklerin yanı sıra turistlerden de büyük ilgi topladı.

Türk yemekleri hayranı olan veya Türk kültürünü merak eden Amerikalılar, festivalde uzun kuyruklar oluşturdu. Türk yemeklerinin tadına bakmak için sırada bekleyen Amerikalılara festivali nasıl bulduklarını sorduk.

Havanın güneşli olmasının da etkisiyle festivale akın eden Amerikalılar, müzik ve dans gösterilerini büyük bir ilgiyle izledi.

Festivali düzenleyen Washington Türk Amerikan Derneği’nin başkanı olan Demet Cabbar’la da konuştuk.

Bu yılki festivalin şu ana dek yaptıkları en başarılı etkinlik olduğunu söyleyen Cabbar, altı aylık gönüllü çalışmalarının sonucunda festivale gösterilen ilgiden oldukça memnun.

Eylül ayı boyunca, Washington’da ilk kez düzenlenen Türk Kültür Ayı kapsamında birçok etkinlik düzenlendi. Birçok müzede sergiler açıldı, konferanslar verildi. 10. Geleneksel Türk Festivali ile sona eren Türk Kültür Ayı, hiç şüphesiz, Türk kültürünü tanıtma konusunda önemli bir adım oldu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG