Erişilebilirlik

Washington’da Türk Kültür Ayı Pazar Günü Festivalle Bitiyor


Washington Türk-Amerikan Derneği (ATA-DC) tarafından her yıl düzenlenen Türk Festivali’nin onuncusu 30 Eylül Pazar günü yapılacak. Festival, Beyaz Saray’a çok yakın olan Freedom Plaza’da (Özgürlük Meydanı) gün boyu ziyaretçilere açık olacak.

30 Eylül Pazar günü sabah 11’den akşam 7’ye kadar sürecek olan festivali ziyarete gelenler folklor gösterileri ve Türk müziği eşliğinde geleneksel Türk yemeklerini tatma ve Türk kahvesi içip fal baktırma imkanı bulacak. Hepsi gönüllü onlarca dernek üyesinin katkısıyla festival meydanına kurulacak Türk Çarşısı’nda birçok sanatçı el emeği ürünlerini festivale gelenlerin beğenisine sunacak.

ATA-DC’ nin geleneksel Türk Festivali’nin 10. Yılına girmesi şerefine bu sene Amerika’da 1-30 Eylül tarihleri arası başkent Washington’da “Türk Kültür Ayı” ilan edilmişti. Amerikan Kongresi’nde düzenlenen bir resepsiyonla açılışı yapılan “Türk Kültür Ayı” çerçevesinde Washington ve çevre eyaletlerde gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinliklerde Türk mutfağı, kahvesi, sanatları, gelenek ve görenekleri öne çıkarılıyor.

Amerika’da ilk kez düzenlenen Türk Kültürü Ayı, 25,000’den fazla ziyaretçinin beklendiği Türk Festivaliyle sona erecek. Geçen yılki festivale yaklaşık 20 bin kişi katılmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG