Erişilebilirlik

Washington'da Protestocular Yine Sokakta


ABD’nin Minneapolis kentinde dokuz gün önce başlayan ve ülke geneline yayılan protestoların başkent Washington ayağında protestocular yine sokaktaydı. Altıncı günde de Beyaz Saray yakınlarında toplanan protestocular polis şiddetinin protesto edildiği gösterilerle özdeşleşen diz çökme eylemini yaparak attıkları sloganlarla “Hiçbir yere gitmiyoruz” mesajını verdi.

Beyaz Saray yakınlarında toplanan kalabalık şarkı söyleyip slogan atarken tam karşılarında çevik kuvvet ve askeri polis vardı. Gösteri sırasında protestoculardan birinin yanında getirdiği hoparlörden Michael Jackson’ın polis şiddetini protesto temasını işleyen “They Don’t Care About Us” şarkısının yükselmesi dikkat çekti.

Washington'da Yoğun Kolluk Gücü Varlığı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

ABD’nin ilk siyah başkanı Barack Obama’nın katıldığı ve “umudunuzu kaybetmeyin” mesajı verdiği konuşmasına az zaman kala göstericiler sessiz bir şekilde diz çökerek barışçı eylemlerini sürdürdü.

Çarşamba günü başkent Washington sokaklarında Beyaz Saray’a çıkan caddelerde yoğun bir askeri polis, ulusal muhafız ve asker varlığı dikkat çekti.

Beyaz Saray’a çıkan caddelerden birinde toplanan bir gösterici grubuna bir süre sonra beyaz ve yeşil üniformalarını giyen sağlık çalışanı adayları da katıldı. Geleceğin sağlık çalışanları alandaki protestocuların yoğun alkışları arasında protestocu grubuna katılarak göstericilerin en önüne geçti. VOA Türkçe’ye konuşan George Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Hager Koraym, ABD’de sağlık sektöründeki eşitsizliği de dikkat çekerek Corona salgınına rağmen kalabalık grupların toplanmasının ülkedeki yapısal sorunun ciddiyetini ortaya koyduğu görüşünü dile getirdi.

Tıp Öğrencileri de Protestolara Katıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

Göstericiler iki sıra halinde karşılarında dizilen ve arkalarına da askeri araçları alan güvenlik güçlerine kalkanlarını indirme çağrısında bulundu.

Gün içinde Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser kentte Çarşamba gecesinden itibaren saat 11’den Perşembe sabahı 6’ya kadar sokağa çıkma yasağının yürürlükte olacağını açıkladı.

Pazartesi ve Salı günü akşam saat 7’de başlayan sokağa çıkma yasağının sıkı şekilde uygulanmadığı gözlemlenmiş, göstericiler de yasağa meydan okuyarak başkent Washington sokaklarında protestolarını sürdürmüştü.

  • 16x9 Image

    Begüm Dönmez Ersöz

    Begüm Dönmez Ersöz medyadaki kariyerine 2006’daki İsrail-Lübnan savaşı sırasında CNN Türk’te simultane tercüman ve muhabir olarak başladı. 2014-2018 yılları arasında dış haber müdürü olarak görev yaptığı kanalda dış politika ve uluslararası diplomasiye ilişkin haberler hazırladı, özel röportajlar yaptı. IŞİD’le mücadele operasyonları döneminde çatışma bölgeleri dahil sahadaki ekibi yönlendirdi, ABD’de başkanlık seçimleri gibi özel yayınları yönetti. Merkezi Atlanta’da bulunan CNN’in editoryal, liderlik ve dijital gazetecilik programlarına katıldı. Boğaziçi Üniversitesi’nin gururlu mezunlarından. Begüm Dönmez Ersöz 2018’de göreve başladığı VOA Türkçe’de ABD dış ve iç siyasetinden uluslararası diplomasiye uzanan geniş bir alanda haber, röportaj ve yayın yapıyor. VOA Türkçe’nin Beyaz Saray ve Kongre muhabirliği görevini yürütüyor. Simultane çeviri ve gazetecilik becerilerini aynı potada eritebildiği bir işi olduğu için mutlu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG