Erişilebilirlik

Washington'da Polisin Uyarısına Rağmen İşgal Hareketi Sürüyor


Washington'da Polisin Uyarısına Rağmen İşgal Hareketi Sürüyor
Washington'da Polisin Uyarısına Rağmen İşgal Hareketi Sürüyor

Polis geçen hafta Washington’da iki İşgal kampındaki göstericileri uyardı ve parklarda kamp kuramayacaklarını bildirdi. Eylemcilerin kamp malzemelerini boşaltmaları ve çadırların ön tarafını da içi görünecek şekilde açık tutmaları gerekiyor

Washington’daki iki İşgal Hareketi kampıyla ilgili olarak polisin çıkardığı kamp kurma yasağına uyum süresi geldi, geçti. Ulusal Park Dairesi yetkililerinin geçen hafta Kongre’ye çağrılarak, protestocuların neden başkentin merkezindeki iki parkta kamp kurmasına göz yumulduğu sorulunca işler kızışmıştı. Polis, eylemcilere parklardaki kamp malzemesini kaldırmaları için Pazartesi öğle saatlerine kadar süre tanımıştı.

Amerika Park Polisinin göstericilere, McPherson Parkı’ndaki kamp malzemesini boşaltmaları için tanıdığı süre doldu ama polis harekete geçmedi.

Bazı göstericiler İşgal sloganları atarken diğerleri sürenin dolmasını çevrede dolaşarak bekledi.

John Zangas dört aydır çadırda yaşayanlardan. Polis kampı boşaltırsa eşyalarını depoya koyacağını söylüyor:

"Yasalara uyacağım. Kamp malzemesi kullanmama izin vermeseler de protesto için parka gelmeye devam edeceğim. Çadırımın önünü açık tutmak ve geceyi çadırda geçirmemek koşuluyla parkta gösterilere devam etmemiz için bir engel görünmüyor."

Polis geçen hafta Washington’da iki İşgal kampındaki göstericileri uyardı ve parklarda kamp kuramayacaklarını bildirdi. Eylemcilerin kamp malzemelerini boşaltmaları ve çadırların ön tarafını da içi görünecek şekilde açık tutmaları gerekiyor.

Haftasonunda California’nın Oakland kentinde polis, İşgal Hareketine karışan anarşist grupların polisle çatışması üzerine en az 400 kişiyi tutukladı.

Ancak Washington’daki Desiree Deloach gibi göstericiler, aynı durumun burada yaşanmasını istemiyor. Bu göstericiler İşgal hareketinin ekonomik eşitlik istediğini ve şiddete karşı olduğunu vurguluyor. Desiree Deloach şunları söylüyor:

"Gördüğüm kadarıyla burada herkes barış istiyor. Çoğumuz eşyalarımızı topladık. Bazıları toparlanmadı, çünkü onlar burada kalıp direnişe devam etmeyi planlıyor."

Sürenin dolması yaklaşırken, yüzlerce gösterici, iç savaş kahramanı general James McPherson’ın parktaki heykeli çevresinde toplandı.

Göstericiler heykelin üzerine burada kamp kurma hakları olduğunu sembolize ettiğini söyledikleri bir örtü örttüler.

Johnny Mandreacchia, çadırlar kaldırılsa da İşgal hareketinin devam edeceğini tekrarlıyor:

"İşgal Hareketi burada olmasak da devam edecek. Amacımız burayı değil gündemi işgal etmek."

Göstericilerin Amerika’daki ekonomik eşitsizliğe dikkati çekmeyi ve gündemi işgal etmeyi başardıkları bir gerçek.


XS
SM
MD
LG