Erişilebilirlik

Washington'da Kadınlar Trump'a Karşı Yürüyor


Washington'da Kadınlar Trump'a Karşı Yürüdü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:26 0:00

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump yemin ederek görevine başladı. Ancak kampanya sürecinde kadınları aşağılayan sözlerinin ortaya çıkması nedeniyle tepkiler hala dinmiş değil.

“Women’s march” yani kadın yürüyüşü adı altında düzenlenen protesto gösterisi için onbinlerce Amerikalı başkent Washington’a akın etti. Çoğu kadın göstericilere Trump karşıtı erkekler de destek veriyor.

Göstericiler pembe bereleriyle, Kongre binasının önünde toplanarak, Trump karşıtı pankartları ve bayraklarıyla 3 kilometre uzunluğundaki Ulusal Park’ta yürüyüşe geçti. Gösterinin Beyaz Saray önünde tamamlanması planlanıyor.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan bir gösterici, hakkını savunmak ve sesini duyurmak için Arizona’dan geldiğini söyledi. Indıana’dan gelen bir gösterici de Trump’ın kadın sağlığı konusundaki politikalarından endişe ettiğini belirtti.

Gösteriye ünlü isimler de katılıyor. Müzisyen Madonna, Alicia Keys, Katy Perry ve Cher’in yanı sıra oyuncular Danai Gurira, Padma Lakshmi, America Ferrera, Scarlett Johnansson ve Gloria Steinem, Kadın Yürüyüşü’ne destek veren isimler.

Gösteriyi organize edenler, Donald Trump’ı protesto edenlerin sayısının 500 bini bulmasını beklediklerini söylüyor. Washington dışında dünyanın dört bir yanında 673 gösterinin daha olduğu belirtiliyor.

  • 16x9 Image

    Dilge Timoçin

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu Dilge Timoçin mesleğe 2000 yılında NTV'de başladı. 2008'de Habertürk TV'ye transfer oldu, dış haber sorumlusu olarak görev yaptı. ShowTV'de dış haber editörü ve spiker olarak çalışan Timoçin, sonrasında Al Jazeera Türk'e geçti; Al Jazeera İngilizce için prodüktörlük yaptı. Dilge Timoçin VOA Türkçe'ye katılmadan önce Reuters, Deutsche Welle gibi yabancı basın kuruluşlarıyla çalışıyordu

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG