Erişilebilirlik

Washington’da Aşırı Soğuk Devam Ediyor


Amerika’nın iç ve batı kesimlerini on gündür etkileyen ve Montana’yla Kuzey Dakota eyaletlerinde hava sıcaklığının eksi 30 dereceye kadar düşmesine neden olan soğuk hava dalgası, birçok eyalette buzlanma nedeniyle hasara ve çok sayıda trafik kazasına yol açtı.

Amerika’nın batı ve orta batısını etkisi altına alan soğuk hava dalgası Pazar gününden bu yana doğu kıyısını etkiliyor. Başkent Washington’da Pazartesi gece yarısı başlayan kar fırtınası yüzünden federal daireler, okullar ve yerel yönetim ofisleri kapandı.

Ulusal Meteoroloji Dairesi, özellikle başkentten Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentine kadar uzanan bölge için 15 santim kar yağışı uyarısında bulunmuştu ancak Washington ve civarında beklendiği kadar yoğun bir yağış kaydedilmedi. Kapalı ve sisli hava bugün yerini güneşli ancak aşırı soğuk bir havaya bıraktı.

Haftasonundan beri etkili olan kötü hava koşulları yüzünden başkentte ve komşu eyaletlerde elektrikler kesildi. Hala birçok ev ve işyerinde elektrik kesintisi devam ediyor. Bölgede birçok bina ve konut elektrikle ısındığı için binlerce kişi zor durumda. Elektrik şirketleri 24 saat arızayı gidermeye çalışıyor. Buaarda bazı yerlerde telefon ve internet bağlantısı da kesilmiş durumda.

Amerikan Kongresi dün çalışmalarına kısmen devam etti, ancak kar yağışı nedeniyle gerçekleştirilmesi planlanan bazı toplantı ve programlar iptal edildi.

Kötü hava koşulları ulaşımı da etkiledi. Amerika’nın doğu kıyısındaki yüzlerce uçak seferi ya iptal edildi, ya da ertelendi, binlerce kişi havaalanlarında mahsur kaldı. Bu erteleme ve iptaller, birçok yolcunun üst üste üçüncü kez seyahat planlarının değişmesi anlamına geldi. Geçtiğimiz Pazar akşamı bölgeyi etkisi altına alan kar fırtınası Pazartesi günü de devam etmiş, özellikle Maryland ve Pennsylvania Eyaletlerinde ulaşım büyük ölçüde aksamıştı.

STÜDYO VOA

ABD Maliye Bakanı Yellen'dan İran'a yeni yaptırım sinyali – 16 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG