Erişilebilirlik

Washington’da 50 Yıllık Türk Geleneği


Washington’da 50 Yıllık Türk Geleneği
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:16:29 0:00

Türk ve Amerikan halkları arasındaki dostluğu güçlendirmek, Türk kültürünü Amerika’da en iyi şekilde tanıtmak, Amerika’da yaşayan Türkler'in kültürlerini yaşamalarını ve yaşatmalarını sağlamak için son 50 yıldır çabalayan bir dernek ATA DC.

Her yıl Eylül ayında Beyaz Saray’a bir kaç sokak uzaktaki meydanda düzenlenen Türk Kültür festivali, derneğin en ses getiren etkinliklerinden.

ATA-DC girişimlerinden biri olan, Atatürk Okulu, Amerika’da yaşayan genç nesillerin Türkçeyi ve Türk Kültürünü unutmamaları için devrede.

ATA-DC, her yaş grubuna hitap eden kapsamlı etkinliklere imza atıyor. Ve bu faaliyetler Amerika sınırlarında kalmıyor. Türkiye’ye de uzanıyor.

Derneğin yönetim kurulu üyeleri, Amerika ya da başka ülkede yaşayan Türkler için örgütlü olmanın önemine dikkat çekiyorlar.

Bazen, Türkiye’yi savunmak için Beyaz Saray önünde, bazen Kongre koridorlarında bazen de Türk kültürü festivalinde, ama her zaman Amerika’daki Türklerin yanındaki dernek, faaliyetlerini daha uzun yıllar sürdürmek için çabalıyor.

Haberin tamamını yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz.

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG