Erişilebilirlik

Washington ve Ankara 'Kardeş Şehir' İlan Edilecek


Washington ve Ankara 'Kardeş Şehir' İlan Edilecek
Washington ve Ankara 'Kardeş Şehir' İlan Edilecek

Washington Türk Festivaline Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Washington Belediye Başkanı Vincent Gray de katılacak

Pazar günü yapılacak 2011 Washington Türk Festivali’nde Türkiye’yle Amerika’nın başkentleri “kardeş şehir” ilan edilecek. Washington, D.C. Amerikan Türk Derneği (ATA-DC) tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Türk Festivaline Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Washington Belediye Başkanı Vincent Gray de katılacak.

ATA-DC Başkanı Demet Cabbar, Türk Festivali ile iki başkent arasındaki 'kardeş şehir' anlaşmasının imzalanmasını birleştirmekten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Cabbar, "Büyükelçimiz Namık Tan Bey'in de girişimiyle bu yılki Türk Festivali'nde bu kardeş şehir olmayı da kutlama fikri gelişti,” dedi.

Washington – Ankara kardeş şehir kutlamalarına Melih Gökçek’le birlikte aralarında basın mensupları, milletvekilleri, Belediye Meclisi üyeleri dahil 120 kişilik bir heyet katılacak. Türk Festivali’ndeki kutlamalarda Ferhat Göçer ve Ankara’dan gelen Folklor Müzik Gençlik Topluluğu sahne alacak.

ATA-DC Türk Festivali'ne bu yıl 25 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesini hedefliyor.

Washington Türk Festivali her yıl Beyaz Saray yakınlarındaki Özgürlük Meydanı’nda büyük coşkuyla yapılıyor. Festivalin amacı Türk kültürünü Amerikalılara tanıtmak… Bunun için her yıl olduğu gibi çocuklar için özel etkinlikler Türk mutfağı, Türk kahvesi, Türk müziği, el işleri tanıtılacak, folklor gösterisi yapılacak ve çocuklar için özel etkinlikler düzenlenecek.

Türk Festivali Washington City Paper tarafından yapılan ankette “Washington’un en iyi festivali” seçilmişti.



Festival hakkında ayrıntılı bilgiye www.turkishfestival.org adresinden ulaşabilirsiniz.

XS
SM
MD
LG