Erişilebilirlik

Washington'un Futbol Takımının Müslüman Kalecisi: Bilal Hamid


Washington'un Futbol Takımının Müslüman Kalecisi: Bilal Hamid
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

Ramazan ayında oruç tutmak, Müslüman profesyonel sporcuları uzun yaz günlerinde zorluyor. Bu sporculardan biri de Sierra Leone asıllı Amerikalı futbolcu Bilal Hamid.

Amerikan Futbol Ligi takımlarından Washington DC United’ın kalecisi Bilal Hamid, Müslüman: ”Futbol Amerika’da çok popüler bir spor değil. Ama ben hayatım boyunca futbola tutkundum. Futbol, kültürümün, ailemin ve ailemin köklerinin bulunduğu toprakların büyük bir parçası.”

Bill adını kullanmayı tercih eden Hamid, Sierre Leone’li Müslüman bir ailenin birinci nesil Amerikalı oğlu. Hamid, maçlardan önce ailesiyle, sahadaysa tek başına dua ettiğini söylüyor: “Maç başlamadan hemen önce gol çizgisinde dururken Fatiha okuyorum. Takımım beyaz çizgiyi geçer geçmez bir Fatiha daha okuyorum. O noktadan sonra kafamı tamamen maça veriyorum.”

Hamid, oruç tutmanın İslam’ın şartlarından olduğunu, bu nedenle profesyonel yaşamıyla inancını dengelemeye çalıştığını söylüyor: “Sahada olmak kolay değil, özellikle de hava sıcaklığının yüksek olduğu günlerde. En iyi performansımı sergilemek için bedenimin enerji ve güce ihtiyacı var. Bunun için doğru besleniyorum.”

Hamid, geleneklere bağlı olduğunun altını çiziyor: “Eğer yakın zamanda maçımız yoksa orucumu tutuyorum. Oruç tuttuğum günlerde namazımı da kılmaya ve hayatımı, alacağım doğru kararlar çerçevesinde yürütmeye dikkat ediyorum.”

Hamid, disiplinli bir sporcu: “İslam’ın şartlarını sadakatle yerine getirmek kolay değil. Ama hayatta hiçbir şey kolay değildir, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.”

Amerikan Milli Takımı’ndan da oynayan Hamid, Amerikan Futbol Ligi’nin en iyi kalecilerinden biri olarak kabul ediliyor. Ailesi ve inancı, Hamid’e gerek saha içinde gerekse dışında rehberlik ediyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG