Erişilebilirlik

Washington'da Türk Mutfağı Rüzgarı


Washington'da Türk Mutfağı Rüzgarı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:44 0:00

ABD’nin başkenti Washington Türkiye açısından önemli bir ay yaşıyor.

Eylül ayı boyunca kentte düzenlenen etkinliklerle Türkiye’nin tanıtımı hedefleniyor. Bu kapsamda Osmanlı kültürünün mirasçısı Türk mutfağının birbirinden harika lezzetleri Washington’daki Türk Restoran Haftasında tanıtıldı.

Hem vatanından uzak Türkler, hem de Türk mutfağının eşsiz yemeklerinden tatmak isteyen Amerikalılar Türk Yemekleri ve Türk Şarapları tanıtımında buluştu.

Kapıda Türk lokumuyla karşılanan katılımcılar yemekler pişinceye kadar bir Türk klasiği olan simit -peynir ikilisini yedi. Sigara böreği, mercimek köftesi de büyük ilgi gördü. Sıra yemek yapımına geldiğinde herkes pür dikkat Efe Usta’nın etrafında toplandı. Efe Önoğlu niye pancarlı semizotu salatası yaptığını

”Aslında bizim kullandığımız, eğlendiğimiz, zevk aldığımız tatlardan ucuz olan, bizim için önemli olan tatları Amerikalılar’a tanıtmamız gerekiyor, ona inanıyorum. Türk mutfağı sadece kebaptan ibaret değil, biz çok sağlıklı besleniyoruz aslında, Akdenizli’yiz, o yüzden uzun yaşıyoruz. Bunları aslında onlara göstermek istedik.” diyerek açıkladı.

Efe Önoğlu daha sonra mücver yapımı anlattı. Türk mutfağında kabak ile ne harikalar yaratıldığı bir kez daha kanıtladı.

Etkinliğin ev sahibi 1965 yılında kurulmuş olan Washington Türk-Amerikan Derneği ATA DC adına konuşan Hande Ayan ise etkinliğin hem Türk hem Amerikalılara hitap ettiğini söyledi.

Ayan, “5 senedir Washington DC’dekiTürk Amerikan Miras Ayı kapsamında Türk Restoran Haftası’nı düzenliyoruz. Ay boyunca Türkiye hakkında değişik birçok etkinliğimiz var, mesela; film gösterimi var, bundan önce Efes üzerine bir etkinliğimiz oldu Efes’i tanıtıcı ve bu ayı Türk festivali ile bitiriyoruz 25 Eylül’de bu sene Pazar günü ve festival kapsamında Efes’i tanıtacağız.”diye konuştu.

Katılımcılar yemeklerin tadını çok beğendi.

Finalse yemeğin üstüne içilen bol köpüklü Türk kahvesiyle yapıldı.

Etkinlikler başkent Washington’da ay boyunca devam edecek. Türkiye’yi özleyen, Türk yemeklerinin tadına hasret kalan, Türkçe sohbet etmek ve Türk filmleri izlemek isteyen herkes Eylül ayı boyunca etkinliklere davetli.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG