Erişilebilirlik

Washington Türk Festivali’ne Yoğun İlgi


Mutfağından sanatına, Türk kültürünün birçok unsurunu Amerikalılar’a tanıtan Türk Kültür Mirası Ayı faaliyetleri bu yıl 12’ncisi düzenlenen geleneksel Türk Festivali ile sona erdi

Washington Türk-Amerikan Derneği (ATA-DC)’nin düzenlediği ve Beyaz Saray’dan birkaç cadde ötede düzenlenen festivale her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi vardı. Festivale gelenlere ‘hoşgeldiniz’ diyen Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve Washington Turizm Müsteşarı Görkem Kurşunlu Karakuş, Washington halkını zengin Türk kültürünü festivalden sonra da tanımaya devam etmeleri çağrısıyla Türkiye’ye davet etti.

Washington’daki Türk restoranlarının sunduğu lezzetli yemekler ve tatlılar eşliğinde sergilenen kültürel faaliyetleri izleme fırsatı bulan katılımcılar, özellikle farklı yörelerin halk oyunlarının sergilendiği folklör gösterilerine ve Türk müziğine büyük ilgi gösterdi.

Takı, porselen, zeytinyağı, sabun, halı ve kilim gibi farklı Türk ürünlerinin sergilendiği reyonlara büyük ilgi gösteren Amerikalılar, bol bol alışveriş yaptı. Festivalin en popüler etkinliği ise kahve falıydı. Katılımcılar, Türk kahvelerini içip, fallarına baktırabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Bu yılki festival bir moda defilesine de sahne oldu. Washington yakınındaki büyük bir alışveriş merkezinin sonbahar kataloğu için çekimleri Türk Havayolları’nın katkılarıyla İstanbul’un tarihi bölgelerinde yapılan “İstanbul’a Seyahat” adlı defile, büyük alkış topladı. Yediden yetmişe herkese hitap eden bir etkinliğin bulunduğu Türk Festivali’nde çocuklar da aileleriyle birlikte kendileri için kurulan çadırda Karagöz ve Hacivat oyununu izledi, el becerilerini geliştiren faaliyetlere katıldı.

Festival, Washington City gazetesi tarafından son üç yıldır Washington’un “En İyi Kültür Festivali” seçiliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG