Erişilebilirlik

Washington’dan PYD’ye Kınama


Amerika Dışişleri Bakanlığı, Suriye’deki Kürt Demokratik Partisi’nin (PYD) Suriye’nin Amuda kentindeki barışçı gösterilere şiddetle karşılık vermesini kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bugünkü yazılı açıklamasında, PYD yetkililerinin Suriye’nin Amuda kentinde birkaç gün süren çatışmalarda barışçı gösteri yapan gruplara karşı şiddete başvurması yüzünden altı kişinin ölmesi sert biçimde eleştirildi. Açıklamada, onlarca kişinin yaralandığı, 90 göstericinin gözaltına alındığı da belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, bu saldırıların hiçbir şekilde haklı gösterilemeyeceği vurgulandı. Dışişleri Bakanlığı ayrıca, PYD’nin barışçı gösteri yapma ve ifade özgürlüğü hakkını kullanan, demokrasi ve insan haklarını barışçı şekilde gündeme getiren göstericileri bastırma girişimlerini haklı göstermenin mümkün olmadığı kaydedildi. Açıklamada, “PYD’nin gözaltına aldığı kişilere işkence yaptığı yolundaki haberlerden dehşete kapılmış bulunuyoruz. PYD’den gözaltındaki bütün göstericileri koşulsuz olarak ve derhal serbest bırakmasını istiyoruz” denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kürt Demokratik Partisi PYD’nin vahşi taktiklerden vazgeçmesi ve bütün Suriyeliler’in insan hakları ve onuruna saygı göstermesi gerektiğini vurguladı. Bakanlık açıklamasında, “Bu şekilde şiddetle gösterileri bastırma girişimleri sadece rejimin gerginlikleri arttırma çabasına katkıda bulunacak ve Suriye halkını bölmesine hizmet edecektir" denildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG