Erişilebilirlik

Washington’dan Moskova’ya Yeni Yaptırımlar


Başkan Barack Obama, Ukrayna’daki ayrılıkçılara destek veren Rusya’ya enerji, maliye ve savunma alanında yeni yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Beyaz Saray’da açıklama yapan Obama, son yaptırımları geçen hafta 298 kişinin öldüğü Malezya yolcu uçağının vurulmasıyla ilişkilendirdi

Amerikalı uzmanlar, Ukrayna üzerinde uçan yolcu uçağının Rus yapımı bir füzeyle vurulduğunu ve füzeyi Moskova yanlısı ayrılıkçıların attığını düşünüyor.

Benzer bir yaptırım kararı da Avrupa Birliği’nden çıktı. 28 üyeli Birlik, Rusya’ya silah ambargosunun yanı sıra petrol ve savunma sanayilerine bazı teçhizatın satılmasını yasakladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Moskova’ya yaptırımların kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Yaptırım kararını açıklayan Başkan Obama, Malezya uçağının düşürülmesinin araştırılmasında Rusya’yı işbirliğinden kaçınmakla suçladı. Obama ayrıca Rusya’nın hala Ukrayna sınırına asker yığmaya ve ayrılıkçılara silah vermeye devam ettiğini savundu.

Moskova, ayrılıkçı milisleri silahlandırdığı iddialarını reddediyor. Ancak Amerikan uyduları, sınırın Rusya tarafından Ukrayna’ya düzenlenen füze ve topçu saldırılarını görüntüledi.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry de , Rusya’nın Ukrayna’daki şiddet olaylarını durdurma konusunda hiçbir işaret vermediğini açıkladı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG