Erişilebilirlik

Washington'da Sanal Kadın Sohbeti Gerçekleşti


Washington'da Sanal Kadın Sohbeti Gerçekleşti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00
Linki indirmek için

34 ülkeden bir milyon kadını aynı odaya sığdırmak mümkün mü? Elbette değil ama sosyal medyanın kullanıldığı sanal bir etkinlikle bu imkansız gibi görünen olay gerçekleşti

Odada tek bir kadın var ama sanal ortamda düzenlenen küresel bir sohbette binlerce, belki de milyonlarca kadına hitap ediyor.

Sosyal medya ve video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen iki saatlik bu sanal toplantıya “Kadınlar Konuşuyor” adı verilmiş.

Aile, kariyer, sorunları çözmek tartışılan konular arasında. Sosyal medya, sohbete katılmak isteyen 34 farklı ülkeden kadını Washington ve Amerika’nın diğer beş kentinde buluşturmuş.

Konuşanların hepsi kadın olsa da, bazıları erkeklerin tavsiyelerine de değer verdiğini söylüyor.

Hazami Barmada Arap Güçlendirme Girişimi’ni yönetiyor: “Erkeklerin katılmadığı bir ortamda kadınların güçlendirilmesi üzerine konuşmak çok zor. Erkekler kadınlara yardımcı olacak kapıları açabilir. Arap dünyasından seslenen biri olarak, ayaklarımın yere basmasını sağlayan erkek akıl hocalarımın beni çok güçlendiren şey olduğunu söyleyebilirim.”

Bu sohbet toplantısı aslında beş yıl önce küçük bir kadın grubunun buluşması olarak başlamış. Ancak teknolojinin yayılmasıyla, sohbet küresel boyuta taşınmış.

Filipin doğumlu Sonia Aranza için bu buluşma, zamanın değiştiğinin göstergesi: “Annem 88 yaşında. Onun zamanında, kasaba hatta mahalle dışında böyle bir sohbet gerçekleştirmek düşünülmezdi. Ama şimdi değişik şehirlerdeki, hatta değişik ülkelerdeki insanlarla aynı anda sohbet edebiliyoruz. Bence bu çok etkileyici.”

Bonnie McDaniel sanal sohbet fikrinin yaratıcısı: “Biz dünyanın bir parçasıyız ve kadınlar olarak bu dünyayı daha iyi bir hale getirmenin yolunu bulmak için bağlantı kurmalıyız.”

McDaniel, bu kadınları birkaç ay içinde tekrar buluşturmayı ve “Kadınlar Konuşuyor” toplantısını yılda bir kereden fazla düzenlemeyi hedefliyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG