Erişilebilirlik

Washington’da Müslümanlar IŞİD’e Karşı Yürüdü


Washington’da Müslümanlar IŞİD’e Karşı Yürüdü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00

Dünyanın farklı Müslüman ülkelerini temsil eden dini kuruluşlar Washington’da düzenledikleri protesto gösterisinde IŞİD’i kınadı. Müslümanlar seslerini, IŞİD’in yaydığı terörü lanetleyen pankartlar taşıyarak ve etrafta bulunanlara kahve ve kurabiye dağıtarak duyurmaya çalıştı.

Çoğunluğunu Şii Müslümanlar’ın oluşturduğu yüzlerce kişi ABD başkenti Washington’daki Dupont Circle’dan başlattıkları IŞİD karşıtı protesto yürüyüşünü Beyaz Saray'ın önünde sonlandırdı.

ABD’de bulunan Müslüman liderler ve kuruluşlar, özellikle 14 kişinin yaşamını yitirdiği California’nın San Bernardino ilçesinde yaşanan terör saldırısından sonra İslam’ın terör ve şiddetle bağdaşmayacak bir sevgi ve hoşgörü dini olduğunu anlatma yönünde girişimlere hız verdi.

Birçok Müslüman’ın ABD’de taciz veya şiddet hedefi olmaktan korktuğunu söyleyen katılımcılar, evlerinden çıkıp Amerikan halkına kendilerini anlatmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Gösteriye katılan bazıları da, “terörist IŞİD’e karşı, baskı ve şiddete maruz kalan mazlumlara destek olmanın tam da zamanı” olduğunu söyledi. Suriye ve Irak’ta yaşayan Şii toplumu, diğer dinlere inananlar gibi IŞİD’in hedeflerinin başında geliyor.

Gösteriye katılanların çoğu, Suudi Arabistan’ı, IŞİD’e ve Şiiler’in yaşadığı zulme destek vermekle suçladı. Müslümanlar’ın kendi içlerinde yaşadığı bölünmeler nedeniyle IŞİD gibi dini kendi çıkarları için kullanan terör örgütlerine karşı birleşemediğinin altını çizen katılımcılar, hep birlikte IŞİD’in yaymaya çalıştığı yalanların önüne geçmenin önemini vurguladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG