Erişilebilirlik

Washington'da Hayat Normale Dönüyor


Washington'da Hayat Normale Dönüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

Amerika’nın ortabatısı ve güney doğusundaki yirmiden fazla eyaleti etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgası hayatı felç etmiş durumda. Sert hava şartları nedeniyle ulaşımın aksamasından ve kazalardan bıkan Amerikalılar, baharın gelmesini dört gözle bekliyor

Amerika’nın ortabatısı ve güneydoğusundaki yirmiden fazla eyaleti etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgası hayatı felç etmiş durumda. Kar ve buz temizlemekten yorgun düşen, hava şartları nedeniyle ulaşımın aksamasından ve kazalardan bıkan Amerikalılar, baharın gelmesini dört gözle bekliyor.

Güneyde Teksas’tan, kuzey doğudaki Maine eyaletine kadar uzanan geniş bir coğrafyayı etkisi altına alan kötü hava koşulları Başkent Washington’u da etkiledi. Gün boyunca aralıksız devam eden kar yağışı başkentteki hükümet daireleri ve okulların kapanmasına neden oldu.

Okulları tatil olan öğrenciler kar yağışının tadını çıkarsa da, yoğun kar yağışından herkes aynı derecede memnun değil. Yollardaki yoğun kar ve buzlanma nedeniyle birçok trafik kazası meydana geldi. Dört binden fazla uçuşun iptal edildiği fırtına, New York’taki LaGuardia havalimanında bir yolcu uçağının iniş sonrasında kontrolü kaybedip pistten çıkmasına neden oldu. Kaza sonrasında 127 yolcu ve beş kabin görevlisinin bulunduğu uçakta hayatını kaybeden olmadı.

Normalden uzun süren kış nedeniyle birçok iş yeri de kapanmak zorunda kaldığı için maddi zarara uğramış durumda. Ancak kürek, buzlanmaya karşı tuz gibi malzemeler satan nalbur dükkanları durumdan gayet memnun. Kırk yıldır New York’ta nalburculuk yaptığını belirten Tim Thomas satışların hiç bu kadar iyi olmadığını belirtiyor.

Soğuk hava ve kar yağışlarının çatı, balkon ve araçlarda yarattığı hasarlar nedeniyle, birçok kişi için bahar gelse bile kıştan kalan masraflar bitmeyecek gibi görünüyor.

Yetkililer, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte eriyen kar sularının sellere neden olmasından endişeli. Bazı bölgeler daha şimdiden sellere teslim olmuş durumda.

Meteoroloji uzmanları bunun son kar fırtınası olduğunu ve önümüzdeki haftalarda havaların ısınmaya başlayacağını belirtiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG