Erişilebilirlik

Washington'da Cemil İpekçi Defilesi


Washington'da Cemil İpekçi Defilesi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00

Tasarımcı Cemil İpekçi, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı’nda bir moda defilesi düzenledi. Büyükelçi Serdar Kılıç ve eşi Sinem Kılıç’ın ev sahipliği yaptığı defileye çok sayıda davetli katıldı.

Cemil İpekçi’nin Mardin tasarımlarından oluşan defilede, Amerikalı mankenler Türkiye’nin geleneksel kumaş ve desenlerini tanıttı.

Cemil İpekçi, defilenin amacının çocuklar için olduğunu ve Türk, Suriyeli, Amerikalı çocuk ayrımı yapılmadan belli bir miktar bağış toplandığını belirtti.

Ünlü tasarımcı, 1915 olaylarının yıldönümü kabul edilen 24 Nisan öncesi Türkiye’ye yönelik eleştirilere de itiraz etti. İpekçi Amerika’nın Sesi’ne şunları söyledi: “Baktığınız zaman ben Fransa’yı çok severim ama Cezayir’e Tunus’a yaptığını unutamıyorum, yani soykırımın babasını yapmış. Almanya her ne kadar özür dilemiş olsa da 6 buçuk milyon Yahudi’yi yakmış yani, İtalya da keza öyle yani Yahudiler’i yakmış öldürmüş. Bugün bu üstünde bulunduğumuz Amerika da zencisinden tutun da Kızılderili’sine neleri yapmış, yani onun için Türkiye’nin yaptığı farklı bir şey değil. Ayrıca da bu soykırım falan meselesinde çok kızıyorum, çünkü bu geçmişte olmuş bir olay ve geçmişte iki taraf da birbirine yapmış.“

İpekçi, bu olayların artık gündem olmaması gerektiğini de savundu. İpekçi, ”Artık hiç kimse geçmişi konuşmamalı çünkü herkesin geçmişi ayıplarla örtülü. Bence bundan sonra konuşacağımız tek şey bir arada nasıl sevgiyle yaşayabiliriz ve çocuklarımıza nasıl iyi bir dünya bırakabiliriz” dedi.

Cemil İpekçi, Türkiye’den ayrılmayı düşünmediğini de şu sözlerle ifade etti: “Ben unutmayın belli bir yaştayım. 6-7 Eylül’ü gördüm. Bir başbakanın asılışını gördüm, darbeleri gördüm, 15 yaşındayken 1 Mayıs’ta elimde bayrakla Taksim Meydanı’ndaydım. Eski bir solcuyum, 68 kuşağıyım, bir sürü şeyi yaşadım. Ve hiçbir zaman ülkemi terk etmeyi düşünmedim.”

67 yaşındaki Cemil İpekçi 45 yıldır sektörde ve Türk Modası’nı yönlendiren en önemli isimlerden biri. İpekçi, Mardin’de moda okulu açmış ve 4 yıl boyunca tasarımlarını burada yapmıştı.

  • 16x9 Image

    Dilge Timoçin

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu Dilge Timoçin mesleğe 2000 yılında NTV'de başladı. 2008'de Habertürk TV'ye transfer oldu, dış haber sorumlusu olarak görev yaptı. ShowTV'de dış haber editörü ve spiker olarak çalışan Timoçin, sonrasında Al Jazeera Türk'e geçti; Al Jazeera İngilizce için prodüktörlük yaptı. Dilge Timoçin VOA Türkçe'ye katılmadan önce Reuters, Deutsche Welle gibi yabancı basın kuruluşlarıyla çalışıyordu

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG