Erişilebilirlik

TIR’ında Ceset Bulunan ABD’li Sürücü Mahkemede


Teksas eyaletinin, San Antonio kentinde içinde 8 ceset ve sıcaktan baygın şekilde çok sayıda kişi bulunan TIR’ın şoförü çıkarıldığı mahkemede insan kaçakçılığı ile suçlandı.

Floridalı 60 yaşındaki James Mathew Bradley, Pazar günü San Antonio’da yakalanmıştı. Walmart mağazasının parkındaki TIR’da önce 8 ceset bulunmuş, yaklaşık 30 kişi de hastaneye kaldırılmıştı. Ancak durumu ağır olanlardan 2’si daha yaşamını yitirdi ve olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a yükseldi.

Amerika Göçmenlik ve Gümrük Dairesi Başkanı Thomas Homan, ortaya çıkarılan korkunç suçun insan kaçakçılarının bağlantılarının takip edilmesinin, yakalanmasının ve cezalandırılmasının önemini gösterdiğini söyledi.
Açıklamada ayrıca İç Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin durmaksızın Amerika’ya yönelik insan kaçakçılığı yapan uluslararası suç ağlarını belirlemeye çalıştığına vurgu yapıldı.

Güvenlik kameraları olay günü bazı araçların TIR’dan bazı kişileri alarak kapıları yeniden kapadığını ve bölgeden uzaklaştığını gösterdi.

Cesetler, TIR’daki birinin Walmart çalışanından su istemesinin ardından bölgeye çağrılan polis tarafından bulundu. Ölenler arasında okul çağındaki 2 çocuk da bulunuyor.

TIR’dakilerin hangi ülkenin vatandaşları olduğu açıklanmadı. San Antonio, Amerika-Meksika sınırından sadece birkaç saat uzaklıkta. İnsan kaçakçıları Meksika dahil bir dizi Orta Amerika ülkesinden insanı kaçak yollarla Amerika’ya sokuyor.

Meksika hükümeti de ölümler nedeniyle üzüntüsünü açıkladı ve yetkililere ayrıntılı soruşturma çağrısında bulundu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG