Erişilebilirlik

Votel: ‘Rusya Suriye’de Hem Kundakçı Hem İtfaiyeci Gibi Davranıyor’


Amerika Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel'den Rusya'ya suçlama geldi. Votel, Rusya’nın hem kundakçı hem de itfaiyeci gibi hareket ederek, Suriye’de istikrarı bozduğunu savundu.

General Joseph Votel, Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu’nda konuştu. Votel, “Diplomatik ve askeri olarak Moskova hem kundakçılık hem de itfaiyecilik oynuyor; Suriye’deki tüm taraflarda gerilimi artırıyor. Sonra da anlaşmazlıkları çözümlemek için hakem gibi davranıyor, tarafların pazarlık gücünü zayıflatma girişiminde bulunuyor” dedi.

Votel, Rusya’nın Suriye’yi frenleme konusunda başarısız olduğunu da söyledi. Amerikalı General, “Rusya ya buna kabiliyeti olmadığını ya da Suriye’deki çatışmayı bitirmek için rol oynamak istemediğini kabul etmeli” dedi. Votel, “Bu aşamada rolleri inanılmaz zarar verici” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin Afrin operasyonunu değerlendirdi

Türkiye’nin Afrin operasyonunun Amerika’nın IŞİD’le mücadelesinde dikkatleri dağıttını belirten Votel, Türkiye’nin PKK konusunda kendi sınırları içindeki endişelerinin farkında olduklarını kaydetti.

Amerikalı General bununla birlikte ülkesinin IŞİD’I bitirmek istiyorsa Suriye Demokratik Güçleri ile çalışmak zorunda olduğunu söyledi.

Votel, Türkiye’nin endişelerini gidermek için Ankara’yla sürekli ieltişim halinde olduklarını da vurguladı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG