Erişilebilirlik

Volvo'nun Sponsorluğunda Okyanus Ötesi Yat Yarışı


Volvo'nun Sponsorluğunda Okyanus Ötesi Yat Yarışı
Volvo'nun Sponsorluğunda Okyanus Ötesi Yat Yarışı

Dünyanın en zorlu spor etkinliklerinden biri olan Volvo yat yarışı bu yıl 29 Ekim’de başladı. Yelken maratonu olarak da bilinen okyanus yarışı, bu yıl Temmuz ayına dek devam edecek.

Volvo Okyanus Yarışı’nın 11’incisi dünyanın en iyi yatçıları ile milyonlarca dolarlık teknelerini zorlu bir yarışta biraraya getirdi. Yarışmacılar 39 bin deniz milini, sıcaklığın eksi 15 ila 40 derece arasında değiştiği sularda tamamlayacak.

Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Fransa, İspanya, Yeni Zelanda ve Amerika’nın temsil edildiği altı Volvo Open 70 yatının her birinde farklı ülkelerden gelen 11 kişilik mürettebat var.

Bu uzun yarışta yer alan sporcuların hiçbiri, önümüzdeki yıl Londra’da yapılacak Olimpiyat oyunlarına katılamayacak.

İspanya’yı temsil eden Telefonica yatında üç Olimpiyat şampiyonu var. Bunlardan biri Iker Martinez. Martinez, yarışın İspanya’da Alicante’den Güney Afrika’da Cape Town’a uzanan ilk ayağını kazanan Telefonica’nın dümencisi. Martinez, “Mutluyuz, bizim için özel bir başarı. Daha önceki iki yarışta da denemiş ama başarılı olamamıştık. Ama her seferinde çok şey öğrendik, bu takımımız için çok önemli,” diyor.

Yarışın açılış ayağında tekneler Cape Town’a dönmeden önce Atlas Okyanusu’nda batıya, Brezilya’da Fernando De Noronha adasına gitti.

İlk ayaktan sonra ikinci sırada İspanyol ayakkabı markası Camper’ın sponsor olduğu yat var. Ekipse Yeni Zelandalılardan oluşuyor. Ekibin tek Güney Afrikalı yarışçısı Mike Pammenter dalga çarpması sonucu düşüp yüzünden yaralandı.

Yarışta bir süre birinci giden Puma’ysa direği kırıldıktan sonra beşinciliğe geriledi. Yatın dümencisi Amerikalı Ken Read, “Kimse yaralanmadı, hepimiz iyiyiz. Bir başka yarışta daha iyi mücadele edeceğiz, söz veriyorum,” diyor.

Yarışın daha sekiz ayağı var. Yatlar Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Yeni Zelanda, Brezilya, Amerika, Portekiz ve Fransa’ya uğradıktan sonra yarışı Temmuz başında İrlanda’nın Galway kentinde noktalayacak. Her durakta koyiçi yarışlarda da izleyicilere Volvo Okyanus Yarışı’ndan küçük de olsa bir örnek sunuluyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG