Erişilebilirlik

Ford’un Türkiye Fabrikasında Volkswagen mi Üretim Yapacak?


Volkswagen ve Ford, ticari van modeller ve orta büyüklükte pikap türü komyonetler geliştirecekleri küresel bir ortaklık kuracaklarını açıkladı. İki otomotiv üreticisi ayrıca elektrikli ve sürücüsüz araçlar konusunda da daha fazla işbirliğine gitmenin yollarını aradıklarını bildirdi.

Volkswagen CEO’su Herbert Diess, iki firmanın üretim platformu ve park paylaşımına gitmesinin rekabet güçlerini arttıracağını söyledi. Diess, Ford’un Türkiye fabrikasında üretim yapmanın da seçenekler arasında olduğunu kaydetti.

İki firmanın CEO’ları tarafından yapılan açıklamada ortak üretilen ilk araçların 2022’de piyasaya sürüleceği belirtildi ve bu ortaklığın 2023’ten itibaren iki firmanın da karlılığını arttırmasının beklendiği kaydedildi.

Merkezi Michigan eyaletinin Dearborn kentindeki Ford Motor şirketi de orta ölçekli pikap kamyonetleri üretecek. Volkswagen ise şehir tipi van üretecek. Ortaklık firmaların maliyetlerini daha fazla araca bölmesini ve ortalama maliyetleri azaltmasını sağlayacak.

Otomotiv üreticileri yeni teknolojilere milyarlarca dolar yatırım yapıyor. Avrupa Birliği hükümetleri ve Çin sıkı hava kirliliği sınırlamalarına uyabilmek için otomotiv üreticilerine elektrikli araçlar üretmeleri konusunda baskı yapıyor.

Otomobil firmaları ayrıca Waymo ve Uber gibi teknoloji firmalarıyla da sürücüsüz araç üretimi ve akıllı telefon uygulamalarıyla bir aracın geçici olarak kullanılması için yollar bulmak konusunda rekabet halinde.

Küresel ekonomideki yavaşlama da otomobil firmalarının karlılığını olumsuz etkiliyor ve maliyetlerin kontrol edilmesi gerekliliğini öne çıkartıyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG