Erişilebilirlik

VOA’nın Yeni Genel Müdürü Amanda Bennett


Amerika’nın Sesi’nin Washington’daki genel merkezinde bugün yemin ederek göreve başlayan Amanda Bennett, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, VOA ailesine katılmaktan çok mutlu olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Amerika’nın Sesi, Amerika’yı ve Amerikalılar’la ilgili haberleri izlemede bütün gazetecilik yetenek ve becerilerini kullanarak hayati bir rol oynuyor. Bunu yaparken de dünyanın büyük böyülü için güvenilir, tarafsız ve geçerli bir haber ve bilgi kaynağı olarak görev yapıyor. Bu kadar hayati önem taşıyan bir haber kuruluşuna katıldığı için sevinçli ve heyecanlıyım.”

Amanda Bennett’in uzun ve başarılı bir meslek hayatı var. En son Washington Post gazetesinde yazılar yazan Bennett, daha önce Bloomberg Haber kuruluşunda baş editörlük yaptı. Araştırmacı gazetecilik ve editörlük yapan özel bir küresel birim oluşturdu ve bu birimin yöneticiliğinde bulundu. Ayrıca Bloomberg Haber’in Kadın Projeleri Bölümü’nü kurdu. Philadelphia Inquirer ve Lexington Herald-Leader gazetelerinde editörlük yaptı. Portlan’da çıkan Oregonian gazetesinde de baş editor ve proje yöneticisi olarak çalıştı.

Uzun yıllar Wall Street Journal gazetesi için muhabirlik, habercilik ve editörlük yapan Amanda Bennett, 1997 yılında Wall Street Journal’daki ekibiyle birlikte Pulitzer Ulusal Habercilik Ödülü aldı. 2011 yılında da Oregonian gazetesindeki ekibiyle Pulitzer Kamu Hizmeti Ödülü’nü paylaştı.

2003-2010 yılları arasında Pulitzer Ödül Yönetim kurulu’nda görev yapan Amanda Bennett, 2010’da yönetim kurulu eş-başkanı oldu. Bennett ayrıca Gerald Loeb Ödülleri, Amerikan Haber Editörleri Derneği ve Araştırmacı Gazetecilik Fonu yönetim kurullarında üyelik yaptı.

Amerika’nın en eski ve saygın okullarından Harvard Üniversitesi mezunu olan Amanda Bennett, altı kitap yazmış. Bunlardan biri de kaybettiği eşinin böbrek kanseriyle mücadelesini anlatıyor. Bennett, TheDream.US adlı bir vakfın da eş-kurucusu. Vakıf, Amerika’daki kayıtsız göçmenlerin çocuklarına üniversite bursu sağlıyor.

Amerika’nın Sesi’nin de bağlı olduğu Yayın Yönetim Kurulu CEO’su John Lansing, Bennett’in andiçme töreninde yaptığı konuşmada, dünya çapında bir gazetecinin VOA Genel Müdürü olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Amerika’nın Sesi’nin eski genel müdürü David Ensor 2011-2015 arasında görev yaptıktan sonra emekliye ayrılmıştı. Ensor görevden ayrıldıktan sonra genel müdürlüğe Amerika’nın Sesi’nin yayınlardan sorumlu genel müdür yardımcısı Kelu Chao vekalet etmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG