Erişilebilirlik

“Virüs Herkese Farklı Yerden Vuruyor” 


Türkiye'den Amerika'ya uzun yıllar önce göç eden Bora Yağız, Corona virüsüne yakalanmış ve çeşitli belirtilerin ardından yaklaşık 10 günlük bir süreç sonrasında rahatsızlığı atlatmış. Yağız’ın şu an Virginia eyaletinde birlikte kaldığı anne ve babasının test sonuçları da pozitif çıkmış. VOA Türkçe’ye konuşan Yağız, virüsün herkesi ‘‘en zayıf noktalarından ve farklı yerlerden” vurduğunu söylüyor.

Uzun yıllardır Amerika’da yaşayan finans uzmanı Yağız, bir ay öncesine kadar yaşadığı New York’ta kalıyorken, Mart ayının başında anne ve babasını ziyaret etme amacıyla Virginia eyaletine seyahat etmiş. Rahatsızlığının ilk belirtilerini Virginia’da farkettiğini söyleyen Yağız, virüse New York’ta yakalandığını düşündüğünü belirtti.

“Virüs Herkese Farklı Yerden Vuruyor”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:08:51 0:00

41 yaşında olan ve daha önceden herhangi bir kronik rahatsızlığı bulunmayan Yağız, “New York’ta aldığıma inanıyorum bu virüsü; New York’ta, her gün aşağı yukarı, metroyu kullandığım için. New York’ta metronun da hali belli. New York bayağı pis bir şehir. Yani sağlıksal açıdan çok üstün standartları olduğunu söylemek güç metronun. Dolayısıyla metrodan kaptığımı düşünüyorum ben bu virüsü bir şekilde. Günde en azından iki defa, belki 4-6 defa kullanıyorum git gellerden” diyor.

Rahatsızlığın öksürük ve ateşle başladığını söyleyen Yağız, daha sonra kendisini çok halsiz hissettiğini ve çok terlediğini söylüyor. Yağız’ın test sonucunun pozitif çıkmasının ardından test yaptıran ve yine pozitif sonuç alan anne ve babasındaysa belirtiler çok daha farklı gelişmiş.

Yağız, babasında hafif düzeyde halsizlik dışında başka belirti olmadığını, ancak daha önceden mide ve bağırsak sorunu yaşayan annesinin rahatsızlık sürecinde zorlandığını söylüyor ve ekliyor: “Benim tahminim şu ki, virüs her tarafınızı yokluyor ve en zayıf yeri neresiyse bünyenizin oraya odaklanıp saldırıyor.”

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG