Erişilebilirlik

Virginia Eski Valisi Rüşvetten Suçlu


Virginia eski valisi Bob McDonnell ve eşi Maureen McDonnell
Virginia eski valisi Bob McDonnell ve eşi Maureen McDonnell

Virginia eski valisi Bob McDonnell ve eşi Maureen McDonnell’a karşı açılan yolsuzluk davasında jüri, McDonnell ve eşinin, işadamı Jonnie Williams’dan rüşvet aldığına karar verdi. McDonnell’ın adı 2012 seçimlerinde başkan adayı Mitt Romney’nin olası başkan yardımcısı olarak geçmişti

Virginia’da eyalet jürisi, Cumhuriyetçi Bob McDonnell hakkındaki yolsuzluk davasında eski valinin suçlu olduğuna karar verdi.

Hank Asbill, McDonnell’ın avukatı, “Kararın bu kadar hızlı alınmasına şaşırdım. Çok üzgünüm. Davayı kazanmış olmak isterdim,” şeklinde konuştu.

McDonnell, onbir suçlamadan hüküm giyerken, bu kararın McDonnell gibi önde gelen bir sanık için sürpriz olduğu yorumu yapıldı.

Yolsuzluk skandalı, eski valinin işadamı Jonnie Williams’dan siyasi çıkar karşılığında “hediye” aldığı iddialarıyla ortaya çıktı.

Eyalet savcıları, mahkeme jürisini, bu hediyelerin rüşvet değerinde olduğuna ikna etti.

Avukat Dana Boente, “Bu çok zor ve bir o kadar da üzücü bir karar. Siyasi hizmet karşılığında elde edilen kazanımlara baktığımızda, sanığı suçlu bulmaktan başka seçeneğimiz kalmadı,” diyor.

Adam Lee Federal Soruşturma Dairesi FBI’da görevli: “FBI, her türlü yolsuzluk iddiasını dikkate alır ve araştırır. Kamuda yolsuzluk, FBI’ın en öncelikli soruşturma konusudur. Bu gibi davalar hem bizim için ve toplum açısından büyük önem taşıyor.”

Bob McDonnell ve eşinin, toplam 165 bin dolar değerinde rüşvet aldığı ortaya çıktı. Eski vali, halktan özür dilese de, bu özrün Ocak ayında belirlenecek cezayı engellemesi mümkün görünmüyor. Virginia eyalet yasalarına göre, rüşvet almakla suçlanan sanıklar, 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG