Erişilebilirlik

'Vicdan ve Adalet Nöbeti Tutuyoruz'


'Vicdan ve Adalet Nöbeti Tututyoruz'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:21 0:00

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerine göre El Salvador ve Cezayir’den sonra işçi ölümlerinde üçüncü sırada olan Türkiye’de her yıl binden fazla işçi, iş kazaları sonucu yaşamını yitiriyor.

İş kazaları sonucu hayatını kaybeden işçi yakınları, bu konuya dikkat çekmek için her ay Taksim Meydanı'nda toplanarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Kardeşi, 2012 yılında bir dizi çekimi setinde iş kazası sonucu yaşamını yitiren Sema Erdem, iş kazasında hayatını kaybeden işçi yakınlarıyla her ay biraraya gelerek bu acıların bir daha yaşanmaması için mücadele ettiklerini dile getiriyor: ‘Vicdan ve adalet nöbeti tututyoruz’ diyen Erdem, bu tür olayların artmaması için seslerini duyurmaya devam edeceklerini ifade ediyor.

Sema Erdem gibi yakınlarını kaybeden onlarca işçi ailesi, 2014’te Soma’da yaşanan ve 301 kişinin ölümüne sebep olan maden kazasını, çeşitli inşaat firmalarında çalışan ve yetersiz önlemler nedeniyle hayatını kaybeden işçileri unutturmamak ve sorumlularının gerekli cezaları almasını sağlayabilmek için “Kaza Değil Cinayet” yazılı pankartlarla konuya dikkat çekmeye çalışıyorlar.

İş kazalarının önlenebilmesi için cezaların caydırıcı olmasıı gerektiğini söyleyen ve iş kazalarının önlenebilmesi için gönüllü olarak çalışan Avukat Murat Deha Boduroğlu, bu kazaların sebebinin kar etme hırsından kaynaklandığını belirtiyor. En ucuz önlemlerin bile alınmadığına dikkat çeken avukat Boduroğlu, yasal düzenlemelere kimsenin uymadığına vurgu yapıyor.

‘İnsanlara yönelik bir yatırım yapılmıyor, sadece kara ve kazanca yönelik yatırım yapılıyor” diyen Boduroğlu, sorumlularıın ceza almasının, bu kazaları önlemek için kilit rol oynadığını sözlerine ekliyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG