Erişilebilirlik

Venezuela Lideri Maduro’ya Yolsuzluk Suçlaması


Venezuela’nın yeni görevden alınan başsavcısı, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu yolsuzluk eylemlerine karışmakla suçlayarak, elinde diğer ülkelerin Maduro’ya dava açmasına yardımcı olacak kanıt olduğunu savundu.

Brezilya’nın başkenti Brasilia’da Mercosur ticaret bloğu savcılarının toplantısında konuşan Luisa Ortega Diaz, “Dünyanın huzurunda Venezuela’daki vahim bir duruma parmak basmak istiyorum: aşırı yolsuzluk. Maduro yönetimi kendisini korumak için anayasayı ve kanunları ihlal ediyor” dedi.

Venezuela’da bu ay başında sosyalist hükümetle ayrı düşmesinin ardından hükümet yanlısı yeni kurucu meclis tarafından görevden alınan Ortega, anayasa mahkemesi tarafından tutuklama emri çıkarılan eşiyle birlikte yurtdışına kaçmıştı.

Ortega, Maduro ve diğer üst düzey yetkililerin Brezilya’nın en büyük inşaat şirketi Odebrecht ve adını açıklamadığı diğer şirketlerin dahil olduğu yolsuzluğa karıştıklarını gösteren kanıta sahip olduğunu ve bunları paylaşacağını söyledi ancak daha fazla detay vermedi.

Odebrecht, Brezilya’daki dev boyutlu bir yolsuzluk soruşturmasının merkezinde yer alıyor. Son 3 yıl içerisinde, Odebrecht’in eski üst yöneticisi Marcelo Odebrecht de dahil çok sayıda Brezilyalı üst düzey politikacı ve işadamı hapis cezasına çarptırıldı.

Soruşturma, Odebrecht ve diğer Brezilya inşaat şirketlerinin faaliyet gösterdiği Güney Amerika’daki diğer bazı ülkelerde de davalar açılmasına neden oldu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG