Erişilebilirlik

Venezuela'da Taraflar Norveç'in Arabuluculuğunda Görüşecek


Venezuela muhalefet lideri ve 50 'den fazla ülke tarafından devlet başkanı olarak tanınan Juan Guaido
Venezuela muhalefet lideri ve 50 'den fazla ülke tarafından devlet başkanı olarak tanınan Juan Guaido

Venezuela muhalefeti, Norveç’in arabuluculuğunda, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun temsilcisiyle bir araya gelecek. Görüşme devam eden siyasi krizi sona erdirmek kapsamında Barbados’ta yapılacak.

50’den fazla ülkenin Venezuela’nın devlet başkanı olarak tanıdığı muhalefet lideri Juan Guadio, görüşmelerin kalıcı bir çözüm için yapıldığını ve Maduro yönetiminin bunu zaman kazanmak için kullanamayacağını söyledi.

Guaido’nun ofisinden yapılan açıklamada “Venezuela halkı, müttefiklerimiz ve dünya demokrasileri, krizin atlatılması ve yapıcı bir geleceğin inşası için tamamen özgür ve şeffaf bir seçim sürecinin gerçekleşmesi gerektiği fikrinde” ifadeleri kullanıldı.

Norveç’in açıklamasında da söz konusu görüşmenin bu hafta yapılacağı duyuruldu.

Venezuela Enformasyon Bakanı Jorge Rodriquez de Twitter hesabından Norveç hükümetinin açıklamasını paylaştı ama herhangi bir yorumda bulunmadı. Maduro yaptığı açıklamada Norveç’in arabuluculuğunda yapılan görüşmelere destek verdi ve görüşmelere inandığını söyledi.

Daha önce de taraflar arasında yapılan görüşmeler sonuçsuz kalmıştı. Her ne kadar uluslararası desteğe sahip olsa muhalefet lideri Guaido, Maduro’yu görevden çekilmesi konusunda ikna edemedi. Ordunun büyük bölümü de Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya destek veriyor.

Muhalif isimlerin büyük bir çoğunluğu da bu görüşmelerden bir sonuç çıkacağına inanmıyorlar.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG