Erişilebilirlik

Venezüela Halkı Chavez'in Halefini Seçiyor


Başkent Karakas'ta oy kullandıktan sonra boyalı parmağını gösteren bir kadın seçmen
Başkent Karakas'ta oy kullandıktan sonra boyalı parmağını gösteren bir kadın seçmen
Venezüela halkı geçen ay kansere yenik düşerek ölen Hugo Chavez’in yerine yeni bir cumhurbaşkanı seçmek için sandıkbaşına gitti.

Seçim kampanyası, Havez’in yardımcısı ve geçici cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ve rakibi muhalefet lideri Henrique Capriles arasında kişisel hakarete varan sert suçlamalarla geçti.

50 yaşında eski bir otobüs şöförü ve dışişleri bakanı olan Maduro, kampanyanın başında kamuoyu yoklamalarında büyük farkla önde giderken seçim gününe doğru aradaki fark önemli ölçüde kapandı.

40 yaşındaki eyalet valisi Capriles geçen yılki başkanlık seçimini Chavez’e karşı yüzde 11 oranında farkla kaybetmişti. Capriles mevcut hükümeti ülkenin ekonomik sorunlarını, gıda darlığını ve artan asayişsizliği çözmede yeterli önlemler almamakla suçluyor.

Maduro ise işçi kökeniyle övünüyor, işadamlığından gelme Capriles’in yoksul halkın sorunlarına yabancı olduğunu savunuyor. Maduro, Venezüela’nın petrol zenginliğini milyonlarca kişiyi yoksulluktan kurtarmada kullanan Chavez’in devrimini sürdüreceğini söylüyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG