Erişilebilirlik

Van'da Ölü Sayısı Artıyor


Van'da Ölü Sayısı Artıyor
Van'da Ölü Sayısı Artıyor

Van'da 5,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. En son Doğan Haber Ajansı (DHA) Diyarbakır Bürosu muhabiri Cem Emir'in enkazdan kurtarılamadığı bildirildi. Van depreminde hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir, 26 yaşındaydı.

Emir, 23 Ekim tarihindeki 7,2 büyüklüğündeki depremde hasar gören bir otelde kalıyordu. DHA Emir'in haberini şu ifadelerle verdi: "Diyarbakır Bürosu muhabiri Cem Emir, 23 Ekim'deki 7.2'lik depremde hasar gördüğü gizlenerek faaliyetini sürdüren, geçen çarşamba gecesi meydana gelen 5.6'lık depremde de yerle bir olan Bayram Oteli'nin enkazı altında kaldı." Bu arada, DHA Van Bürosu muhabiri Sebahattin Yılmaz'a hala ulaşılamadığı bildirildi.

Anadolu Ajansı Çarşamba günü meydana gelen depremde yıkılan Bayram Otel'inde ölenlerin sayısının 25 olduğunu bildiriyor. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bugün yaptığı açıklamada Van'a 44 uçakla arama kurtarma personeli ve insani yardım malzemesinin gönderildiğini duyurdu. Açıklamaya göre depremin ardından 30 kişi enkazdan kurtarıldı.


XS
SM
MD
LG