Erişilebilirlik

Van’da 4 Gazeteci Gözaltına Alındı


Van’da emniyet güçleri 4 gazeteciyi gözaltına aldı. Mezopotamya Ajansı ve Jinnews’in Van’da görev yapan 4 muhabiri evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Dört gazeteciye 24 saat avukatlarıyla görüşme yasağı getirildi.

Baskınlarda Mezopotamya Ajansı muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur’la, Jinnews muhabiri Şehriban Abi ve Nazan Sala gözaltına alındı. Cemil Uğur’un evindeki aramadan sonra polis Uğur’u savcılık emriyle gözaltına aldıklarını söyledi. Uğur’un gözaltına alınmasını görüntülemek isteyen gazetecilere de izin verilmedi. Gözaltına alınan gazeteciler Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Polis eş zamanlı olarak Mezopotamya Ajansı ve Jinnews’in ortak kullandığı büroya da baskın yaptı. Polis, kapıyı çilingirle açarak büroya girdi. Aramaya eşlik etmek isteyen ajans çalışanlarına izin verilmedi. Aramalarda Mezopotamya Ajansı ve Jin News’a ait kamera ve fotoğraf makinalarına el kondu. Gözaltında tutulan gazetecilere 24 saatlik avukat kısıtlaması getirildi.

VOA Türkçe’ye konuşan avukat Barış Oflas, gazetecilerin götürüldüğü Terörle Mücadele Şubesi’yle görüştüklerini, avukat kısıtlaması kararı nedeniyle gazetecilerle görüştürülmediklerini söyledi. Oflaz, kısıtlama nedeniyle gözaltı gerekçesini de öğrenemediklerini belirtti.

Gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı muhabirleri, bir süre önce, Van’ın Çatak İlçesi’nde gözaltına alınan Servet Turgut ve Osman Şiban’ın helikopterden atıldıkları iddialarına ilişkin haberlerle gündeme gelmişti. Turgut’un olaydan sonra hayatını kaybetmesinin ardından Uluslararası Af Örgütü Türkiye’ye soruşturma açması için çağrıda bulunmuştu.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG