Erişilebilirlik

Uydudan Hava Tahminleri Doğru mu?


Uydudan Hava Tahminleri Doğru mu?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00
Orta ve güneydoğu Amerika’da altıdan fazla eyaleti etkisi altına alan şiddetli fırtınalar ve hortumlarda en az 35 kişinin öldü, yüzlerce ev ve işyeri yerle bir oldu.

Şiddetli hortum ve fırtınalarda ölenlerin çoğu, Mississippi eyaletinin küçük sanayi kenti Louisville’de yaşıyordu. Penny Bowman, fırtınaların bütün ev ve binaları yıktığı Louville’de sığınak bulmaya çalışanlardan biri: “Hortumun sesini eşim duydu. Ben sadece dua ediyordum. Ağaçlar eve çarpıyordu. 30 saniye kadar sürdü ve bitti. Ancak kasabadaki bütün alarmlar çalmaya devam etti çünkü hortumlar bize doğru ilerliyordu. Sanıyorum bizim kasabadan toplam üç hortum geçti.”

Fırtına sistemi doğuya doğru ilerlerken uğradığı komşu eyaletlerde de benzer hasara yol açtı. Alabama ve Tennessee’de binlerce kişi evsiz ve elektriksiz kaldı.

Buarada, fırtınaların ilk gününde 15 kişinin öldüğü Arkansas eyaleti yaralarını sarmaya başladı. Eyaletin dört bir yanında gönüllüler, fırtınanın en fazla hasar verdiği Mayflower kasabasının yardımına koştu: “Bize su ve yiyecek yardımı yapan herkese minnettarız. Kızıl Haç da yardıma geldi. Ancak hala çok sayıda kayıp var ve şu anda bizi en çok kaygılandıran konu bu.”

Bundan tam üç yıl önce, Amerika tarihindeki en şiddetli hortum sistemi yine Arkansas eyaletini vurmuş, o günlerde ülkenin güneydoğusunda yaklaşık 122 hortum kaydedilmiş ve 300 kişi hayatını kaybetmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG