Erişilebilirlik

Amerika'da 11 Eylül Saldırılarının Yıldönümü


Washington'da Başkan Obama, yardımcısı Biden ve eşleri diğer yetkililerle saldırı kurbanları için saygı duruşunda bulunurken
Washington'da Başkan Obama, yardımcısı Biden ve eşleri diğer yetkililerle saldırı kurbanları için saygı duruşunda bulunurken
11 Eylül 2001 terör saldırılarının 12’inci yıldönümünde New York, Washington ve Pennsylvania’da yaşamını yitirenleri anmak üzere törenler düzenlendi.

El Kaide teröristlerinin giriştiği saldırılarda yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmişti.
New York’ta ölenlerin yakınları, Dünya Ticaret Merkezi’nin ikiz kulelerinin bulunduğu noktada toplandı. Hayatını kaybedenlerinin isimlerinin tek tek okunması, New York’taki törenin artık geleneksel bir parçası olarak kabul ediliyor.

Washington’daysa Başkan Obama ve diğer üst düzey yetkililer, kaçırılan ilk uçağın Dünya Ticaret Merkezi’ne çarptığı saat olan 8:35’te saygı duruşunda bulundu.
Başkan Obama ayrıca Washington’da Savunma Bakanlığı binası Pentagon’a girişilen saldırıda ölenlerin aileleriyle biraraya geldi. Obama, konuşmasında, “Bizden koparılan yaklaşık 3 bin kişinin anısı için dua ediyoruz. Gelecekleri çalınanlar için yüreğimiz hala yanıyor” dedi.

Bir başka tören de Pennsylvania eyaletinin Shanksville kasabası yakınlarında düşen United Hava Yolları’na ait uçakta yaşamını yitiren 33 yolcu ve yedi kişilik mürettebat için düzenlendi.
11 Eylül ayrıca Libya’daki Amerikan Büyükelçiliği’ne girişilen saldırının da yıldönümü. Saldırıda Büyükelçi Christopher Stevens dahil dört Amerikalı yaşamını yitirmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG