Erişilebilirlik

Ürdün Kralına Ayaklanma Uyarısı


Ürdün Kralına Ayaklanma Uyarısı
Ürdün Kralına Ayaklanma Uyarısı

Ürdün’deki Bedevi aşiretleri muhalefetin acil siyasi reform çağrısına katılarak reformlar yapılmazsa ayaklanma çıkacağı konusunda Kral Abdullah’ı uyardı.

Ürdün Kralına bir mektup gönderen 36 aşiret lideri seçim yasasında değişiklik istedi. Ürdün’deki seçim yasasının, Krala sadık kişilerin parlamentoda çoğunluğu oluşturmasını sağladığı önesürülüyor.

Aşiret liderleri, mektuplarında parlamento seçimlerinin şeffaf biçimde yapılmasını denetleyecek yeni bir hükümet kurulmasını da talep etti.

Bedevi liderler, ülkede özgürlüklerin bastırılması ve devlet hazinesini yağmalanmasının Ürdün’de ergeç Mısır ve Tunus’taki gibi ayaklanmalara yol açacağı uyarısında bulundu.

İktidardaki Haşimi Krallığını destekleyen Bedevilerin Kral Abdullah’a bu tür bir uyarıda bulunması ender rastlanan bir olay.

Öteyandan Amerika’daki kredilendirme kuruluşu Moody’s bölgede giderek artan karışıklık nedeniyle Ürdün’ün döviz notunu düşürebileceğini duyurdu.

Mısır ve Tunus’taki karışıklıkların mali ve ekonomik sorun riskini arttırdığını vurgulayan Moody’s, Ürdün’ün döviz cinsi devlet tahvilleriyle ilgili beklentisini olumsuza çevirdi.

XS
SM
MD
LG