Erişilebilirlik

Ürdün IŞİD'e İntikam Saldırıları Başlattı


Ürdün uçakları dün Karak'ta IŞİD tarafından öldürülen pilotun cenaze töreni sırasında uçuş yaparken
Ürdün uçakları dün Karak'ta IŞİD tarafından öldürülen pilotun cenaze töreni sırasında uçuş yaparken

Hava saldırılarında vurulan IŞİD hedefleri hakkında bilgi verilmedi. Ürdün, Kral Abdullah'ın yılmadan savaşacaklarını açıklamasının ardından IŞİD'e karşı ilk kez kendi başına hava saldırıları düzenliyor

Ürdün savaş uçakları IŞİD’ın bir Ürdünlü pilotu diri diri yakarak öldürmesinin ardından militan hedeflerine saldırdı.

Hava saldırılarında vurulan IŞİD hedefleri hakkında bilgi verilmedi. Ürdün, ABD öncülüğündeki koalisyon dışında ilk kez kendi başına hava saldırıları düzenleniyor.

Kral Abdullah’ın öldürülen pilot Muath el-Kaseasbeh’in ülkenin güneyindeki ailesini ziyaret ederken düzenlenen hava saldırılarını Ürdün hükümeti doğruladı.

Kral Abdullah pilotun ailesine Ürdün’ün dinini, ülkesini ve Ürdün halkını savunmak için savaşmaya devam edeceğini ve militanları yılmadan hedef alacağını söyledi.

Öteyandan bir Kürt Peşmerge komutanı Amerika’nın Sesi’ne kara kuvvetlerinin Irak’ta IŞİD ile savaş için askeri yardıma ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Komutan Vesta Resul NATO ve Amerika’nın Kürtlerin siyasi ve askeri desteğe ihtiyaçları olduğunu anlamaları gerektiğini söyledi.

Peşmergeler son aylarda Amerikan hava desteğiyle Irak’ın kuzeyinde bazı toprakları IŞİD militanlardan geri almış bulunuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG