Erişilebilirlik

Ünlü Yapımcının Kardeşi de Tacizle Suçlanıyor


Filmlerinde oynayan oyunculara cinsel tacizde bulunduğu iddialarıyla son haftalarda gündemden düşmeyen Oscar Ödüllü ünlü yapımcı Harvey Weinstein’in kardeşinin de birlikte çalıştığı kadınları taciz ettiği iddia ediliyor.

Ünlü Yapımcının Kardeşi de Tacizle Suçlanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

25’in üzerinde kadın Harvey Weinstein’i cinsel taciz ve tecavüzle suçluyor. Yapımcılığını üstlendiği filmlerle çeşitli alanlarda toplam 81 Oscar ödülü alan Weinstein’ın kardeşi Bob Weinstein de cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya.

Bob Weinstein’in, Spike kanalında yayınlanan bir dizinin yapımcısını taciz ettiği iddia ediliyor. Variety internet sitesinde yayınlanan habere göre, “The Mist” adlı bilim kurgu dizisinin eski yapımcısı olan Amanda Segel, Bob Weinstein tarafından defalarca evine ve otel odasına davet edildiğini iddia etti.

Amanda Segel’in avukatı aracılığıyla, Harvey ve Bob Weinstein kardeşlerin sahip olduğu yapım şirketine, bu davranışlarda ısrar edildiği takdirde diziyi bırakacağını bildirdiği kaydedildi. Dizi, ilk sezonunun 10'uncu bölümünden sonra yayından kaldırıldı.

Bob Weinstein, avukatı Bert Fields aracılığıyla taciz iddialarını şiddetle reddetti, Variety internet sitesini, “Amanda Segel’ın sahte ve yanıltıcı iddialarını” yayınlamakla suçladı.

Amanda Segel’ın Bob Weinstein’e yönelik suçlamaları, yapımcının erkek kardeşi Harvey Weinstein’in son 20 yıldır aralarında dünyaca ünlü Oscar ödüllü oyuncuların da bulunduğu birçok kadına tacizde bulunduğu, hatta tecavüz ettiği iddialarından iki hafta sonra geldi. Harvey Weinstein bu olaydan sonra Arizona’da bir rehabilitasyon merkezine gitmiş, ortağı olduğu şirketten kovulmuştu.

Bob Weinstein, kardeşinin yaptıklarından haberi olmadığını savunarak, Harvey Weinstein’i kınadığını bildirmişti. Hatta Bob Weinstein, Cumartesi günü bir gazeteciye yaptığı açıklamada, “Kardeşimin yaptıklarından utanıyor ve iğreniyorum, mağdurlar için de çok üzgünüm” demişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG