Erişilebilirlik

Ünlü Kaleciden Sepp Blatter’e Taciz Suçlaması


Amerika Kadın Futbol Milli Takımı’nın ünlü kalecisi Hope Solo, eski FIFA başkanı Sepp Blatter’ı kendisine cinsel tacizde bulunmakla suçladı. Solo, tacizin 2013’te bir ödül töreninde meydana geldiğini söyledi.

Blatter, Solo’nun iddialarını yalanladı ve saçma yorumunda bulundu.

Kaleci Solo, Blatter’ın kalçasını ellediğini söylüyor.

Portekiz gazetesi Expresso’ya konuşan 36 yaşındaki sporcu, eski FIFA başkanının, ‘Altın Top- Ballon d’Or’ ödül töreninde, takım arkadaşı Abby Wambach’a ödül vermek üzere sahneye çıkmadan önce kendisine tacizde bulunduğunu dile getirdi.

Futbol takımıyla Dünya Kupası ve iki defa Olimpiyat şampiyonluğu gören Solo, kadın futbol camiasında, erkek yetkililerin tacizlerinin yaygın olduğunu söyledi.

‘Kariyerim boyunca çok kez şahit oldum ve diğer sporcuların da yaşadıkları hakkında konuşmaya başladıklarını görmek isterim’ diyen Solo, cinsel tacizin sadece Hollywood’da değil her yerde olduğunu söyledi.

Solo, geçen sene İsveç takımına savunma stilleri yüzünden ‘korkaklar’ dedikten sonra, milli takımdan uzaklaştırılmış sonra da takıma geri dönmeyeceğini açıklamıştı.

81 yaşındaki Sepp Blatter da, 1998’den, yolsuzluk nedeniyle görevinden alındığı 2015 yılına kadar FIFA başkanlığı yapmıştı.

XS
SM
MD
LG