Erişilebilirlik

Ünlü Futbolcunun İçinde Bulunduğu Uçak Kayboldu


Fransa sivil havacılık idaresi, Arjantinli futbolcu Emiliano Sala’nın da içinde olduğu küçük bir yolcu uçağının Guernsey Adası açıklarında kaybolduğunu açıkladı.

Fransız ve İngiliz yetkililerce Manş Denizi’nde uçağı arama çalışmaları yürütülüyor.

Guernsey polisi, uçağın Pazartesi akşamı Fransa’nın Nantes kentinden Galler’e hareket ettiğini, uçakta iki yolcu bulunduğunu belirtti.

Arama çalışmalarının bu sabah yeniden başlatıldığı ve şu ana kadar uçağın izine rastlanmadığı kaydedildi. Fransız denizcilik idaresi bölgeye bir arama helikopteri gönderdi.

28 yaşındaki Sala, formasını giydiği Fransız futbol kulübü Nantes’tan geçen Cuma günü İngiliz ligi takımı Cardiff’e rekor ücretle transfer olmuştu.

Arama çalışmalarına katılan bir yetkili, kurtulan birini bulabileceklerini sanmadıklarını söyledi.

Arjantinli futbolcunun babası Horacio Sala da, oğlunun kaybolan uçakta olduğunu yerel televizyon kanallarından öğrendiğini, inanamadığını ve çok üzgün olduğunu belirtti. Baba Sala, “Cardiff’le sözleşme imzalaması onu çok mutlu etmişti. Herkes çok mutluydu. O çok mütevazi biri” dedi.

Nantes’tan herhangi birinin aileyle temas kurmadığını ifade eden Horacio Sala, “Seyahatle ilgili herhangi bilgiye sahip değilim. Tek bildiğim küçük bir uçaktı. Uçağın kontrolu kaybettiğini söylüyorlar. Neler olabildiğini bilmiyorum. Söyleyecek söz bulamıyorum” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG