Erişilebilirlik

Sean Penn Uyuşturucu Kralıyla Söyleşi Yapmış


Dünyanın en azılı uyuşturucu kaçakçısı 'El Chapo' Guzman, 8 Ocak'ta Meksika'da yakalandı
Dünyanın en azılı uyuşturucu kaçakçısı 'El Chapo' Guzman, 8 Ocak'ta Meksika'da yakalandı

Amerikalı ünlü aktör Sean Penn’in geçtiğimiz hafta yakalanan efsanevi uyuşturucu kaçakçısı El Chapo lakaplı Joaquin Guzman’la Rolling Stone dergisi için aylar önde gizlice buluşup söyleşi yaptığı ortaya çıktı. Rolling Stone dergisi, Sean Penn'in yazısını dün yayınladı

Rolling Stone dergisi, Sean Penn’in Guzman söyleşisini yaptığını Guzman’ın Meksikalı yetkililerce yakalanışından bir gün sonra açıklayıp söyleşiyi yayınladı. Memleketi Sinaloa eyaletindeki Los Mochis kentinde Cuma günü yakalanan Guzman, kaçtığı Altiplano Hapishanesi'ne geri gönderildi. Meksikalı yetkililer Guzman’ı ele geçirmek için Ekim ayından bu yana Meksika’nın kuzeybatısındaki Sinaloa eyaletinin dağlık bölgelerine odaklanıyordu. Meksikalı askerlerin Los Mochis kentinde Cuma günü şafak vakti bir eve düzenledikleri baskında çıkan çatışmada beş şüpheli ve bir asker yaralandı. 'El Chapo' Guzman ve sağ kollarından birinin kanalizasyon hattından kaçmaya çalıştıkları ancak sonra yakalandıkları bildiriliyor.

Guzman’ın Sean Penn’le yaptığı söyleşide, ”Tüm dünyada en çok eroin, metamfetamin, kokain, marijuanayı ben tedarik ediyorum. Denizaltılardan, uçaklardan, kamyonlardan ve gemilerden oluşan bir filom var” dediği öğrenildi. Sean Penn, Guzman’ın hiçbir şekilde pişmanlık içinde olmadığını belirtiyor. Sean Penn'in Guzman'la bir yağmur ormanında gizlice buluştuğu, buluşmayı Guzman'ı destekleyen Meksikalı aktris Kate del Castillo'nun planladığı öğrenildi.

Guzman, söyleşide uyuşturucu kaçakçılığı konusunda, ”Eğer uyuşturucu kullanımı olmasaydı uyuşturucu satışı da olmazdı. Uyuşturucu kullanımı her geçen gün arttığı için satışlar da artıyor” şeklinde konuşuyor.

El Chapo lakaplı Joaquin Guzman, 11 Temmuz’da hapishanedeki hücresinden hapishane yakınlarındaki bir köye uzanan bir buçuk kilometrelik tünelden kaçmayı başarmıştı. Bu, Guzman’ın hapiste bulunduğu 14 yıl içindeki ikinci başarılı firarıydı. Guzman, Sean Penn’e verdiği söyleşide kaçış planının nasıl hazırlandığının da ayrıntılarını anlatıyor. Guzman, mühendislerini, hapishanenin altındaki su tabakasıyla nasıl başa çıkacaklarını öğrenmeleri ve tüneli tasarlamaları için Almanya’da üç aylık eğitime göndermiş. Guzman ayrıca Penn’e, tünele indikten sonra motoru çok az oksijen olan ortamda çalışması için özel olarak tasarlanmış bir motosikletle kaçtığını da söylüyor.

İlk kez 1993 yılında yakalanan Guzman 2001 yılında gardiyanların da yardımıyla kaçmayı başarmış, on yıllık firar döneminden sonra 2014’ün başında yeniden yakalanmıştı. Meksika, Guzman’ın kaçmasına yardım eden 20‘den fazla eski gardiyan, polis memuru ve hapishane yetkilisi hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Meksika'nın yargılanmak üzere 'El Chapo' Guzman'ı Amerika'ya teslim etmesi planlanıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG