Erişilebilirlik

UNICEF'ten Suriyeliler'e Kış Yardımı


UNICEF'ten Suriyeliler'e Kış Yardımı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF, dondurucu soğuk nedeniyle yüzbinlerce Suriyeli çocuğun hastalık ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek yardımları arttırdıklarını açıkladı

Ortadoğu'da yaşanan sert kış koşulları milyonlarca kişinin hayatını iyice zorlaştırıyor. Durumdan en çok etkilenenler, dört yıldır süregelen çatışmalardan mağdur olan milyonlarca Suriyeli çocuk. Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF’in tahminine göre, evlerini terk etmek zorunda kalan en az yedi milyon çocuğun acil yardıma ihtiyacı var.

UNICEF Sözcüsü Christof Boulierac’a göre, savunmasız bırakılan çocukların sayısı günden güne artıyor:

"Birçok ailenin resmi mülteci kampları yerine derme çatma yerlere sığınması plan yapmamızı sor derece zorlaştırıyor. Evlerinden olan ve tasarrufları tükenen aileler son çare olarak bu tür yerlere akın etmeye başladı.”

UNICEF Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün ve Türkiye'deki mülteci kamplarında yaşayan 900 binden fazla çocuğa giyecek, battaniye, ısınma araçları ve para yardımında bulundu. Boulierac, bu yardımların bazıları için maalesef çok geç kaldığını söylüyor.

BM yetkilisine göre, UNICEF Suriye’de beş, Lübnan’da bir çocuğun öldüğünü biliyor, ancak bu sayının aslında çok daha fazla olmasından korkuyor:

"Mesela Şam’daki bir mahallede yaşan bir aile ısınabilmek için ellerinde ne varsa yakmaya başlayınca aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti. 5 ve 17 yaşındaki iki çocuk babalarıyla birlikte öldü, anne ve kızında ileri derecede yanıklar oluştu.”

Hava şartlarının giderek sertleşmesiyle bölgede yaşanan buna benzer trajedilerin giderek daha yaygınlaştığını söyleyen Boulierac, ayrıca temel sağlık ve ihtiyaç malzemesi sıkıntısının da iyice arttığını bildiriyor.

UNICEF’in kış için yardım malzemesi, Suriye ve 4 komşu ülkedeki mülteci kamplarında yaşayan yüzbinlerce çocuğa ulaşıyor. Her ne kadar bu yardım hayati önem taşısa da, UNICEF yetkilileri yapılan yardımların çatışmalar ve hava şartlarından mağdur olan aileler için çok yetersiz kaldığını kabul ediyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG