Erişilebilirlik

UNICEF'ten Iraklı Çocuklara Yardım Çağrısı


UNICEF'ten Iraklı Çocuklara Yardım Çağrısı
UNICEF'ten Iraklı Çocuklara Yardım Çağrısı

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF Irak’ta çocukların daha çok korunmasını istedi.

13 Temmuz 2005 tarihinde bir otomobile yerleştirilen bombanın patlaması yüzünden ölen onlarca çocuğun ölüm yıldönümünde bir açıklama yapan UNICEF, Irak’ta hala çok sayıda çocuğun ölödürüldüğünü, yaralandığını ve şiddete maruz kaldığını bildirdi. Çocuklara uygulanan şiddeti kınayan açıklamada, UNICEF, Irak’taki 15 milyon çocuğun korunması için çalışmalara devam etme kararlılığını tekrarladı.

BM Çocuk Fonu UNICEF, uluslararası toplumu Iraklı çocukların temel ihitiyaçlarının karşılanması çalışmalarına katılmaya çağırdı. Açıklamada özellikle 4 milyon çocuğun durumunun çok kötü olduğu vurgulandı.

UNICEF Irak hükümetinin istatistiklerine dayanarak 2010 yılının ilk dokuz ayında yaşanan şiddet olaylarında en az 134 çocuğun öldürüldüğünü, 590 çocuğun da yaralandığını bildirdi.

Amerikan askerlerini hedef alan 2005 yılındaki bombalı saldırıda askerlerle konuşan çocuklar ölmüş, BM Güvenlik Konseyi de bütün ülkelerden çocuklara karşı şiddetin önlenmesini ve BM’ye bağlı kuruluşların çocuk hakları ihlallerini ve çocuklara uygulanan şiddeti izlemesini ve yetkililere bildirmesini öngören bir karar tasarısı çıkarmıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dün de okul ve hastanelere yapılan saldırıların çocuk haklarının en büyük ihlali olduğunu vurgulayan bir karar tasarısını onayladı. Kararda, şiddet olaylarının sorumlularının BM’nin yıllık raporunda açıklanması ve kınanması da istendi.

Daha fazla bilgi için:
http://www.un.org/news

BM Facebook http://www.facebook.com/UN.News.Centre
BM Twitter http://twitter.com/UN_News_Centre

XS
SM
MD
LG