Erişilebilirlik

Umre'den Dönenler Öğrenci Yurtlarında Karantinaya Alınıyor 


Umre'den Dönenler Öğrenci Yurtlarında Karantinaya Alınıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:40 0:00

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Suudi Arabistan'da Umre seyahatinden dönenleri karantinaya almak üzere Ankara ve Konya'daki yurtlara yerleştirme yapıldığını duyurdu.

Bugün günün ilk dakikalarında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 6'ncı corona virüsü vakası olarak Suudi Arabistan'da Mekke ve Medine kentlerini kapsayan şekilde Umre seyahatinden dönen bir yolcuya tanı konulduğunu bildirdi. Koca, "Umre'den yeni döndüyseniz 14 gün kuralına uymanızı ısrarla istiyoruz. Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez" açıklaması yaptı. Bu açıklamayla birlikte gözler Suudi Arabistan'dan dönecek Türk vatandaşlarına çevrildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı da, bugün öğle saatlerinde Umre'den dönecekleri karantinaya alacaklarını resmen duyurdu. Böylece Ankara'da dün gece Gölbaşı ilçesindeki öğrenci yurtlarını boşaltma talimatı verildiği yönünde kamuoyuna yansıyan bilgi doğrulanmış oldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Umre amacıyla Suudi Arabistan’da bulunan vatandaşlarımızın Türkiye'ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantina sürelerini geçirecekleri bir yer ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara ve Konya’daki bazı yurtlar, Umre’den dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır. Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır" denildi.

Açıklamaya göre; Ankara ve Konya illerindeki karantina amaçlı ayrılan öğrenci yurtları isimleri ve kalacak Umre yolcusu sayısı da duyuruldu.

Ankara:
Şehit Özel Harekat: 2064
Milli İrade: 1880
Gölbaşı: 1448
TOPLAM: 5392

Konya:
Tahir Büyükkörükçü: 2228
Kutalmışoğlu: 2710
TOPLAM: 4938

Sağlık Bakanı Koca: Umre'den Önceki Dönüşlerde de Kontrol Yapıldı

Umre'den dün ve bugün dönenlerle ilgili Ankara ve Konya'daki öğrenci yurtlarında karantina tedbiri alınması kararı Türkiye'de heyacan yarattı. Bu durum son haftalarda Umre'den daha önce dönmüş olanlara neden bu şekilde tedbir alınmadığı sorusunu gündeme taşıdı.

Bu konudaki sorular gündemdeyken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter aracılığıyla açıklama yaptı.

Koca, "Umre'den daha önce dönenler tıpkı şimdi dönenler gibi sağlık taramasından geçirildi. Şüphelilerin testleri yapıldı. Umre ziyaretçileri virüse karşı tedbirlerini ise seyahatlerinde sağlık ekiplerimizin verdiği eğitimle aldı. Ülkede ilk 14 Günü henüz doldurmayanları takip ediyoruz" dedi.

TBMM'de gruplar da yapılmayacak

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un milletvekillerine yurt dışına çıkmama çağrısı yapması ve siyasi partilerce ziyaretçi yasağı uygulanması için ortak karar alınmasının ardından partiler de vekil toplantılarını iptal ediyor.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, gelecek hafta parti grup toplantısı yapmayacaklarını ifade etmişti.

Bugün de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter aracılığıyla "Yaşanan son gelişmeler doğrultusunda 17 Mart Salı günü haftalık olağan TBMM Grup toplantımızı iptal ettik. Yarın yapılacak MYK ve Salı gün yapılacak Koronavirüs İzleme Komitesi toplantılarımızda son gelişmeleri değerlendireceğiz" dedi.

MHP yönetimi de Corona virüsü salgını önlemleri çerçevesinde Salı günü olan Meclis grup toplantısını iptal ettiklerini bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı da Bakanlığa bağlı tüm kütüphanelerin 16-30 Mart arasında okuyucu hizmetlerine kapatılacağını bildirdi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG